0 votes
by (886k points)

bij welke stad hoort de luchthaven liszt ,De luchthaven Liszt Ferenc ligt in het district XVIII van Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. De luchthaven is genoemd naar Ferenc Liszt, een Hongaarse componist, pianist en dirigent.

De luchthaven ligt ongeveer 16 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Boedapest. Het is de grootste en drukste luchthaven van Hongarije, en verbindt het land met meer dan 100 bestemmingen in Europa, Azië en Noord-Amerika.

De luchthaven heeft twee terminals, Terminal 2A en Terminal 2B. Terminal 2A is de grootste terminal en wordt gebruikt voor intercontinentale vluchten. Terminal 2B wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten en vluchten naar Europa.

De luchthaven biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten, waaronder restaurants, cafés, winkels, een spa, een fitnessruimte en een hotel.

Dus het antwoord op je vraag is: Boedapest.

bij welke stad hoort de luchthaven liszt ,De luchthaven "Liszt Ferenc International Airport" (voorheen bekend als de "Budapest Ferenc Liszt International Airport") hoort bij de stad Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Deze luchthaven is vernoemd naar de beroemde Hongaarse componist Franz Liszt (in het Hongaars Ferenc Liszt) en is de grootste en drukste luchthaven van Hongarije. Het is de belangrijkste internationale luchthaven van het land en bedient Boedapest en de omliggende regio.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Dec 31, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Oct 22, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 21, 2023 by admin (886k points)
...