0 votes
by (886k points)

kinderen van moeder aarde  ,"Kinderen van Moeder Aarde" is een Nederlandstalige sciencefiction- en fantasyreeks geschreven door auteur Thea Beckman. Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin de beschaving zoals we die kennen is ingestort, en de mensheid opnieuw begint te bouwen aan samenlevingen. De reeks bestaat uit drie boeken:

  1. "Het Helse Paradijs" (1987): Het eerste deel introduceert de lezer in een wereld waarin het klimaat sterk is veranderd. De hoofdpersonages, een groep kinderen, overleven in een afgelegen vallei en proberen hun samenleving op te bouwen.

  2. "Het Groene Kristal" (1988): In dit tweede deel gaan de avonturen van de kinderen en hun gemeenschap verder. Ze ontdekken een kostbaar kristal dat hun leven en samenleving drastisch kan veranderen.

  3. "De Pijl van de Godin" (1989): Het derde boek volgt de groei van de gemeenschap en hun interactie met andere samenlevingen in de nieuwe wereld. Er ontstaan conflicten en uitdagingen terwijl de personages op zoek gaan naar een evenwicht tussen de oude en nieuwe wereld.

"Kinderen van Moeder Aarde" wordt vaak beschouwd als een klassieker in de Nederlandse jeugdliteratuur en combineert elementen van sciencefiction, fantasy en post-apocalyptische fictie. Het verhaal verkent thema's zoals ecologie, samenleving en cultuur in een veranderende wereld.

 kinderen van moeder aarde


het antwoord:
 

Kinderen van Moeder Aarde is het eerste deel van een trilogie van Thea Beckman, uitgegeven in 1985. Het is een toekomstroman over de Aarde zoals die er ongeveer 6 eeuwen na de Derde Wereldoorlog uitziet, met hoofdthema's als zorg voor de natuur en feminisme.


 

Kinderen van Moeder Aarde is een sciencefiction-roman van de Nederlandse schrijfster Thea Beckman. Het boek werd in 1975 uitgegeven en is het eerste deel van een trilogie, die verder bestaat uit Het Gulden Vlies van Thule (1977) en Het helse paradijs (1980).

Het verhaal speelt zich af zes eeuwen na de Derde Wereldoorlog. De aarde is door de oorlog bijna verwoest en de mensheid leeft in kleine, geïsoleerde gemeenschappen. Op het vroegere Groenland, dat nu Thule heet, leeft een gemeenschap van mensen die in harmonie met de natuur leven. De mensen van Thule zijn pacifisten en hebben geen wapens.

Op een dag verschijnt een onbekend expeditieschip in de fjord van Thule. De opvarenden van het schip, afkomstig uit het Badense Rijk, zijn van plan Thule te veroveren. De Badeners stuiten echter op onverwachte tegenstand van de kinderen van Thule.

Kinderen van Moeder Aarde is een spannende en meeslepende roman over oorlog, vrede en het belang van de natuur. Het boek is een klassieker in de Nederlandse kinderliteratuur en is vertaald in meer dan 20 talen.

Hoofdpersonen

  • Jens is een jongen van 14 jaar die in Thule woont. Hij is een dappere en rechtvaardige jongen die zijn volk wil beschermen.
  • Akka is een meisje van 12 jaar dat in Thule woont. Ze is een slimme en inventieve meisje dat een belangrijke rol speelt in de strijd tegen de Badeners.
  • Einar is een oude man die in Thule woont. Hij is de wijze man van het dorp en hij helpt de kinderen van Thule om zich te verdedigen.

Thema's

  • Oorlog en vrede
  • De strijd tussen goed en kwaad
  • Het belang van de natuur
  • De kracht van de jeugd

Recensies

  • "Een spannende en meeslepende roman over oorlog, vrede en het belang van de natuur." - NRC Handelsblad
  • "Een klassieker in de Nederlandse kinderliteratuur." - Trouw
  • "Een boek dat je niet meer loslaat." - De Volkskrant

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Dec 2, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 2, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 2, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
...