0 votes
by (886k points)

wat is de nationale feestdag van frankrijk ,De nationale feestdag van Frankrijk is 14 juli, ook wel "Quatorze Juillet" genoemd. Deze dag wordt gevierd ter herdenking van de bestorming van de Bastille in 1789, die het begin aanduidde van de Franse Revolutie.

Op 14 juli vinden in Frankrijk verschillende festiviteiten plaats, waaronder een militaire parade op de Champs-Élysées in Parijs, vuurwerk en openbare feesten. De parade is een van de grootste militaire parades ter wereld en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

14 juli is een officiële vrije dag in Frankrijk. De meeste bedrijven en instellingen zijn gesloten en de Fransen vieren de dag met familie en vrienden.

Hier zijn enkele van de traditionele festiviteiten op 14 juli in Frankrijk:

  • Militaire parade: Een militaire parade wordt gehouden op de Champs-Élysées in Parijs. De parade wordt bijgewoond door de Franse president en andere hoogwaardigheidsbekleders.
  • Vuurwerk: Vuurwerk wordt afgestoken in veel steden en dorpen in Frankrijk. Het vuurwerk is een van de hoogtepunten van de nationale feestdag.
  • Openbare feesten: Er worden openbare feesten gehouden in veel steden en dorpen in Frankrijk. Op deze feesten wordt muziek gespeeld, gedanst en gegeten.

14 juli is een belangrijke dag voor de Fransen. Het is een dag om hun nationale identiteit en waarden te vieren.

wat is de nationale feestdag van frankrijk ,14 juli, dag van de Parijse revolutie die de nationale feestdag van Frankrijk is geworden, is een mengeling van plechtigheid (militaire parades) en feestelijkheid (openbaar bal en vuurwerk). De bestorming van de Bastille op 14 juli 1789 wordt in Frankrijk al meer dan een eeuw herdacht. 

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
asked Jan 1, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
4 answers
0 votes
1 answer
asked Dec 10, 2022 by admin (886k points)
...