0 votes
by (886k points)

wat is de keltische naam voor ierland , In het Keltische Iers-Gaelisch staat Ierland bekend als "Éire." Deze naam wordt al eeuwenlang gebruikt in de Ierse taal om naar het eiland te verwijzen. "Éire" is een belangrijk en historisch geladen woord voor Ierland en wordt ook vaak in symbolische en officiële contexten gebruikt. Het is de Ierse naam voor het land en een uitdrukking van nationale identiteit.

 wat is de keltische naam voor ierland


het antwoord:
 

De totale kustlengte bedraagt 1450 km. Éire (voluit Gaelic Poblacht Na h' Éireann) is de naam van de republiek in het Keltisch/ Iers. Dublin werd rond 988 gesticht door Vikingen. De naam Dublin stamt van het oud Ierse “Dubh Linn” voor zwarte poel.


 

In de Keltische talen, met name het Iers-Gaelisch (Gaeilge), wordt Ierland "Éire" genoemd. Deze naam is afgeleid van het oude Keltische woord "Ériu" en wordt tot op de dag van vandaag in de Ierse taal gebruikt om naar het land te verwijzen.

De naam "Éire" heeft diepe wortels in de Ierse geschiedenis en cultuur en wordt vaak gebruikt als een symbolische en nationale benaming voor Ierland. In Ierland is het ook te vinden op officiële documenten en instellingen, samen met de Engelse naam "Ireland." Deze naam is belangrijk voor de Ierse identiteit en wordt vaak geassocieerd met de taal en cultuur van het land.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Oct 21, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Jan 20 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 23, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 22, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 22, 2023 by admin (886k points)
...