0 votes
by (886k points)

wat voor boot is de groene draeck ,De Groene Draeck is een lemsteraak. Een lemsteraak is een type zeilschip dat oorspronkelijk werd gebouwd in het Friese dorpje Lemmer. Lemsteaken zijn houten boten met een platte bodem en een hoog achterschip. Ze zijn relatief klein en wendbaar, en ze zijn geschikt voor zowel binnen- als kustwateren.

De Groene Draeck is 18,5 meter lang en 4,5 meter breed. Hij heeft een masthoogte van 19 meter en een zeiloppervlakte van 85 vierkante meter. De boot is uitgerust met twee zeilen, een grootzeil en een fok.

De Groene Draeck is het privéjacht van prinses Beatrix. Hij werd in 1956-1957 gebouwd door de Amsterdamse scheepswerf G. de Vries Lentsch Jr. en werd in 1957 aan prinses Beatrix aangeboden ter gelegenheid van haar 18e verjaardag. De boot is genoemd naar het oorlogsschip de Vlieghende Groene Draeck dat onder andere het vlaggenschip was van Piet Hein.

De Groene Draeck wordt regelmatig gebruikt door prinses Beatrix voor privéreizen. Hij is ook gebruikt voor officiële gelegenheden, zoals staatsbezoeken en handelsmissies.

wat voor boot is de groene draeck ,De Groene Draeck is een koninklijk schip in Nederland en heeft de officiële naam "Hr. Ms. Groene Draeck." Het schip is een Lemsteraak, een traditioneel Nederlands zeiljacht. De Groene Draeck werd gebouwd in 1957 en is 18,5 meter lang. Het schip staat bekend om zijn karakteristieke groene kleur en wordt traditioneel gebruikt door de koninklijke familie van Nederland.

De Groene Draeck is vooral bekend omdat het werd geschonken aan prinses Beatrix van Nederland ter gelegenheid van haar 18e verjaardag in 1957. Het schip is sindsdien in handen van de koninklijke familie gebleven en wordt vaak gebruikt voor zeiltochten. Het schip is vernoemd naar de draak in het Nederlandse nationale volkslied, het "Wilhelmus."

De Groene Draeck is een symbool van de koninklijke band met de zee en de Nederlandse maritieme tradities. Het schip wordt onderhouden en ondersteund door de Nederlandse regering en speelt een speciale rol in koninklijke evenementen en tradities.

De Groene Draeck is een Lemsteraak die van 1956 tot 1957 werd gebouwd in de scheepsbouwhal van De Amsterdamse Scheepswerf G. de Vries Lentsch Jr. te Amsterdam. 

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Oct 22, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
asked Jan 22, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 22, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Jan 21, 2023 by admin (886k points)
...