0 votes
by (886k points)

welke vlaming zong het lied de wilde boerendochter ,Het lied "De Wilde Boerendochter" werd gezongen door de Vlaamse zanger en acteur Bobbejaan Schoepen. Het lied werd uitgebracht in 1950 en werd een grote hit in Vlaanderen en Nederland.

Het lied gaat over een wilde boerendochter die verliefd wordt op een jongeman uit de stad. De boerendochter is niet bang om haar gevoelens te tonen, en ze daagt de jongeman uit om met haar mee te gaan. De jongeman is aanvankelijk bang voor de wilde boerendochter, maar hij wordt uiteindelijk verliefd op haar.

"De Wilde Boerendochter" is een van de bekendste Vlaamse volksliedjes. Het lied is vertaald in verschillende talen, en het is ook in andere landen populair geworden.

Bobbejaan Schoepen (1925-2010) was een Vlaamse zanger, acteur, presentator en ondernemer. Hij was een van de meest populaire artiesten in Vlaanderen en Nederland. Schoepen werd geboren in Beveren, België, en begon zijn carrière als zanger in de jaren 1940. Hij werd al snel een succesvolle zanger en bracht een groot aantal albums uit. Schoepen was ook een succesvol acteur en speelde in verschillende films en televisieseries. In de jaren 1960 bouwde Schoepen een eigen pretpark, Bobbejaanland, in Lichtaart, België. Bobbejaanland is nog steeds een populaire attractie in België. welke vlaming zong het lied de wilde boerendochter


het antwoord:
 

De wilde boerndochtere is een single van Ivan Heylen, die succes had in de Nederlandse en Belgische hitparades. Heylen was in België al bekend door eerste single De werkmens.


 

Het lied "De Wilde Boerndochtere" werd gezongen door de Vlaamse zanger en entertainer Ivan Heylen. Dit lied is een bekende hit van hem uit de jaren 70 en is sindsdien een klassieker geworden in de Vlaamse muziek.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Oct 22, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Oct 22, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
...