0 votes
by (886k points)

welke farao liet de grootste piramide van egypte bouwen,De grootste piramide van Egypte, de Piramide van Cheops, werd gebouwd door farao Cheops (Khufu), die regeerde van 2589 tot 2566 v.Chr. De piramide is 146,6 meter hoog en 5,3 hectare groot, met een inhoud van ruim 2,5 miljoen kubieke meter. Het is een van de zeven klassieke wereldwonderen en is nog steeds het grootste bouwwerk ter wereld dat met de blote hand is gebouwd.

De bouw van de piramide zou ongeveer 20 jaar hebben geduurd en zou zijn uitgevoerd door ongeveer 20.000 arbeiders. De arbeiders zouden blokken kalksteen hebben vervoerd van een nabijgelegen steengroeve en deze dan op de piramide hebben geplaatst. De blokken zouden zijn opgetild met behulp van hefwerktuigen en rails.

De piramide werd gebouwd als graf voor farao Cheops. In de piramide bevindt zich een grafkamer die is uitgehouwen uit het gesteente van de basis van de piramide. De grafkamer is versierd met ingelegde steen en bevat een sarcofaag van graniet.

De piramide van Cheops is een van de meest iconische bouwwerken ter wereld. Het is een symbool van de macht en de rijkdom van het oude Egypte.

welke farao liet de grootste piramide van egypte bouwen ,De grootste piramide van Egypte werd gebouwd door farao Khufu, ook bekend als Cheops in het Grieks. De piramide staat bekend als de Piramide van Cheops en is een van de beroemdste bouwwerken in de Egyptische geschiedenis. Khufu was een farao van het Oude Rijk en regeerde ongeveer 2580-2560 voor Christus. Zijn piramide staat in Gizeh, nabij Caïro, en is bek

De farao Cheops was de grootste farao van het land. Cheops regeerde 35 jaar over Opper- en Neder Egypte in de 4e dynastie. Hijzelf heeft de opdracht gegeven om dit imposante bouwwerk te maken. De bouw duurde ongeveer 20 jaar.  

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
asked Feb 10 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 19, 2023 by admin (886k points)
0 votes
3 answers
asked Feb 18, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 12, 2023 by admin (886k points)
...