0 votes
by (886k points)

tot zijn dood in 1980 was hij de grote man van joegoslavie , De beschrijving die u geeft, lijkt te verwijzen naar Josip Broz Tito. Josip Broz Tito was een belangrijke figuur in de geschiedenis van Joegoslavië. Hij was de leider van Joegoslavië van 1945 tot aan zijn dood in 1980. Tito was de grondlegger van het socialistische Joegoslavië en stond aan het hoofd van de Joegoslavische Communistische Partij. Tijdens zijn bewind was hij een gerespecteerde figuur, zowel in Joegoslavië als internationaal. Na zijn dood viel Joegoslavië uiteen in verschillende onafhankelijke staten tijdens de Joegoslavische oorlogen in de jaren '90.

 tot zijn dood in 1980 was hij de grote man van joegoslavie


het antwoord:
 

Het lijkt erop dat je verwijst naar Josip Broz Tito, die van 1945 tot zijn dood in 1980 de leidende figuur was in Joegoslavië. Tito was de oprichter van de Socialistische Federale Republiek Joegoslavië en diende als president van het land. Hij speelde een cruciale rol in de naoorlogse geschiedenis van Joegoslavië en hield het land bijeen, bestuurde het met een ijzeren vuist en hield de etnische en nationale spanningen in toom. Na zijn dood in 1980 viel Joegoslavië uiteen in verschillende onafhankelijke staten als gevolg van conflicten en nationalisme.


 

Het lijkt erop dat je verwijst naar Josip Broz Tito, de voormalige president van Joegoslavië. Tito was een prominente figuur in de geschiedenis van Joegoslavië en diende als president van 1945 tot zijn overlijden in 1980. Hij was een belangrijke figuur in de socialistische federatie van Joegoslavië en had aanzienlijke invloed in de regio tijdens zijn bewind. Tito wordt vaak herinnerd vanwege zijn leiderschap en het handhaven van de eenheid van Joegoslavië gedurende zijn bewind.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
...