0 votes
by (886k points)

hoe noemt men het jong van een konijnHet jong van een konijn wordt een lamprei genoemd. Dit is een term die al eeuwenlang wordt gebruikt. De naam is afgeleid van het Latijnse woord "lampas", dat "lamp" betekent. Dit verwijst naar de ogen van de lamprei, die gloeiend rood kunnen zijn.

In de volksmond wordt het jong van een konijn ook wel konijntje genoemd. Dit is een minder gebruikelijke term, maar het is wel een correcte benaming.

Konijnen zijn zeer vruchtbare dieren. Een vrouwtjeskonijn kan tot 12 keer per jaar jongen krijgen, met elk nestje tussen 3 en 12 jongen. De jongen worden geboren met hun ogen open en hun vacht. Ze kunnen binnen een paar uur na de geboorte al lopen en eten.

Konijnen worden meestal geboren in een holle boom of in een nest van gras en bladeren. De moederkonijn verzorgt haar jongen ongeveer 6 weken lang.

hoe noemt men het jong van een konijn ,De rammelaar of ram is een mannelijk konijn. Deze is temperamentvoller dan de voedster. De rammelaar is meestal dikker en zwaarder en heeft een bredere kop. Het jong van een konijn heet een lamprei of kitten.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Oct 20, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 20, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 30, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 21, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 5, 2023 by admin (886k points)
...