0 votes
by (886k points)

niet gelijk aan teken ,Het ongelijkheidsteken of is-niet-gelijk-aan-teken is een wiskundig symbool ≠ dat aangeeft dat de twee operanden aan weerszijden van het symbool niet gelijk zijn aan elkaar. Het symbool is samengesteld uit het isgelijkteken met een schuine streep erdoorheen.

In Unicode heeft ≠ het hexadecimale volgnummer 2260 (U+2260). Omdat ≠ niet op gewone toetsenborden voorkomt, gebruiken veel programmeertalen en andere computertoepassingen als alternatief een combinatie van twee tekens, bijvoorbeeld <> (groter of kleiner dan) of !=.

Enkele voorbeelden van het gebruik van het ongelijkheidsteken:

  • 2 + 2 ≠ 5
  • De temperatuur buiten is niet gelijk aan 30 graden Celsius.
  • Het antwoord op deze vraag is niet gelijk aan 42.

In de wiskunde wordt het ongelijkheidsteken vaak gebruikt om vergelijkingen te schrijven. Zoals hierboven aangegeven, betekent 2 + 2 ≠ 5 dat 2 + 2 niet gelijk is aan 5. Dit betekent dat de uitkomst van de berekening 2 + 2 een andere waarde heeft dan 5.

In de praktijk wordt het ongelijkheidsteken ook vaak gebruikt om condities te schrijven. Zoals hierboven aangegeven, betekent "De temperatuur buiten is niet gelijk aan 30 graden Celsius" dat de temperatuur buiten een andere waarde heeft dan 30 graden Celsius. Dit kan worden gebruikt om bijvoorbeeld te bepalen of het buiten warm genoeg is om te zwemmen.

niet gelijk aan teken ,Het is-niet-gelijk-aan-teken of ongelijkheidsteken is het wiskundige symbool ≠ voor de ongelijkheidsrelatie, dat aangeeft dat de twee operanden aan weerszijden van het symbool niet gelijk zijn aan elkaar.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
asked Oct 24, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Nov 6, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 8, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 8, 2023 by admin (886k points)
...