0 votes
by (886k points)

hoe noemen we het geluid dat eenden maken ,Het geluid dat eenden maken, wordt in het algemeen quack genoemd. Dit is de meest kenmerkende roep van eenden, en wordt vaak gebruikt om ze te identificeren. De roep van eenden kan variëren in toonhoogte en intensiteit, afhankelijk van de soort eend en de situatie.

Sommige eenden maken ook andere geluiden, zoals piepen, snateren, en fluiten. Deze geluiden worden vaak gebruikt voor communicatie met andere eenden, of om alarm te slaan.

In het Nederlands wordt het geluid dat eenden maken ook wel kwaken, kwakken, of kwaak genoemd. Deze woorden zijn synoniemen voor quack.

Hier zijn enkele voorbeelden van de geluiden die eenden maken:

  • Wilde eend: een kenmerkend quack
  • Smient: een fluitende roep
  • Tijgermeeuw: een luide, nasale roep
  • Zwartkopeend: een scherpe, piepende roep
  • Koekoek: een kenmerkend koekoek

Ik hoop dat dit helpt!

hoe noemen we het geluid dat eenden maken ,Het geluid dat eenden maken, dat vaak wordt geassocieerd met het gekwaak van deze watervogels, wordt "gekwaak" genoemd. Eenden kunnen echter verschillende geluiden produceren, en het specifieke geluid dat ze maken, kan variëren afhankelijk van de soort en de situatie. Gekwaak is het meest voorkomende geluid dat mensen associëren met eenden. Het klinkt vaak als een scherp en karakteristiek "kwak-kwak" geluid

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Als je wilde eenden hoort kwaken, dan zijn dat vooral de vrouwtjes. Mannetjes maken niet het bekende kwak-geluid, maar een ander raspend geluid en als de baltstijd is aangebroken, fluit hij zelfs. 

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
0 votes
0 answers
0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
asked Jan 14, 2023 by admin (886k points)
...