0 votes
by (886k points)

rally met start en finish in jeddahDe bekendste rally met start en finish in Jeddah is de Dakar Rally. De Dakar Rally is een jaarlijks terugkerende rally raid die wordt georganiseerd door Amaury Sport Organisation (ASO). De rally werd voor het eerst georganiseerd in 1978 en ging destijds van Parijs naar Dakar in Senegal. In 2008 werd de rally verplaatst naar Zuid-Amerika vanwege veiligheidsrisico's in Afrika. Sinds 2020 wordt de Dakar Rally georganiseerd in Saudi-Arabiƫ.

De Dakar Rally is een van de meest uitdagende rally's ter wereld. De rally duurt twee weken en voert de deelnemers door verschillende soorten terrein, waaronder woestijn, bergen en duinen. De deelnemers moeten onder andere etappes rijden, tijdritten rijden en speciale proeven rijden.

De Dakar Rally is een populaire rally onder zowel professionele als amateurracers. De rally is ook populair bij toeschouwers, die langs de route komen kijken naar de deelnemers.

Naast de Dakar Rally zijn er nog andere rally's die in Jeddah starten en finishen. Een voorbeeld is de Saudi Baja. De Saudi Baja is een rally raid die wordt georganiseerd door de Saudi Arabian Motorsport Federation (SAMF). De rally duurt drie dagen en voert de deelnemers door de woestijn ten oosten van Jeddah.

De Saudi Baja is minder uitdagend dan de Dakar Rally, maar het is nog steeds een zware rally. De rally is populair onder zowel professionele als amateurracers uit Saudi-Arabiƫ en andere landen.

Ik hoop dat dit antwoord nuttig is.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Sep 8, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 22, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
...