0 votes
by (886k points)

hij speelde de rol van luther in penoza ,De acteur die de rol van Luther speelde in Penoza is Raymond Thiry. Hij is een Nederlandse acteur die bekend is geworden door zijn rol als Luther in de populaire misdaadserie Penoza.

Thiry werd geboren in Amsterdam in 1959. Hij begon zijn acteercarrière in de jaren 1980 en heeft sindsdien in talloze films en tv-series gespeeld. Naast zijn rol in Penoza is hij ook bekend van zijn rollen in films als Oorlogswinter, Langer licht en Bloed, zweet & tranen.

In Penoza speelt Thiry de rol van Luther, de meedogenloze en schijnbaar emotieloze beschermheer van Carmen van Walraven (Monic Hendrickx). Luther is een huurmoordenaar die voor Carmen werkt. Hij is een loyale en betrouwbare man, maar hij is ook een gevaarlijke en meedogenloze killer.

Thiry's vertolking van Luther werd door critici geprezen. Hij werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste acteur in een televisieserie voor zijn rol in Penoza.

Naast zijn rol in Penoza speelde Thiry ook in de spin-off van de serie, Doodstil. In deze serie speelt hij de rol van Andreas, de vader van Luther.

Thiry is een veelzijdige acteur die in verschillende genres heeft gespeeld. Hij is een gerespecteerde acteur die bekend staat om zijn sterke acteerprestaties.

hij speelde de rol van luther in penoza ,De rol van Luther in de Nederlandse televisieserie "Penoza" werd gespeeld door de Nederlandse acteur Raymond Thiry. Hij portretteerde Luther, een belangrijk personage in de serie, die betrokken was bij criminele activiteiten en een nauwe band had met de hoofdpersonages van de show. "Penoza" is een populaire Nederlandse misda

Raymond Thiry had er een kwart eeuw theater op zitten en had net zijn eerste Gouden Kalf ontvangen (voor de rol van vader in Oorlogswinter) toen zijn leven radicaal veranderde. Zijn vertolking van huurmoordenaar Luther in de tv-serie Penoza maakte hem opeens een Bekende Nederlander. 

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
...