0 votes
by (886k points)

welke kleur ontstaat wanneer je paars en wit mengt,Wanneer je paars en wit mengt, ontstaat lavendel. Lavendel is een lichte, pastelkleur die lijkt op de kleur van lavendelbloemen.

Paars is een secundaire kleur die ontstaat door het mengen van twee primaire kleuren, namelijk rood en blauw. Wit is een primaire kleur die geen kleur heeft. Wanneer je paars en wit mengt, voeg je wit toe aan het paars, waardoor het paars lichter wordt.

De hoeveelheid wit die je aan het paars toevoegt, bepaalt de kleur van de lavendel. Hoe meer wit je toevoegt, hoe lichter de lavendel wordt.

Hier zijn enkele voorbeelden van lavendel:

  • De kleur van lavendelbloemen
  • De kleur van lavendelijs
  • De kleur van lavendelkleurige kleding

Lavendel is een populaire kleur die vaak wordt gebruikt in interieurontwerp, mode en kunst. Het is een rustgevende en verfrissende kleur die een ruimte kan opvrolijken.

welke kleur ontstaat wanneer je paars en wit mengt ,Wanneer je paars en wit mengt, krijg je een lichtere tint paars. Afhankelijk van de hoeveelheid wit die je toevoegt aan het paars, kun je variƫren van een medium licht paars tot een heel licht lila of lavendelkleur. Als je meer wit toevoegt, wordt de kleur pastelachtiger en lichter. Het kan leuk zijn om met verschillende verhoudingen te experimenteren om de specifieke tint te krijgen die je zoekt voor je project!

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Kleuren mengen: Paars

Paars kun je lichter maken door wit toe te voegen. dan krijg je lila tinten. 

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Oct 7, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked May 25 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 8, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 12, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 17, 2023 by admin (886k points)
...