0 votes
by (886k points)

citaat van william blake ,Hier is een citaat van William Blake:

"If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite."

Dit citaat komt uit het gedicht "The Marriage of Heaven and Hell" van Blake. Het suggereert dat de manier waarop we de wereld waarnemen beperkt is door onze eigen vooroordelen en overtuigingen. Als we deze beperkingen zouden kunnen overwinnen, zouden we de wereld zien zoals die werkelijk is, in al zijn oneindigheid en schoonheid.

Hier is nog een citaat van Blake:

"The road of excess leads to the palace of wisdom."

Dit citaat komt uit hetzelfde gedicht. Het suggereert dat we door te experimenteren en te gaan buiten de gebaande paden, we uiteindelijk tot wijsheid zullen komen.

Blake was een visionaire dichter en kunstenaar die een unieke kijk had op de wereld. Zijn citaten zijn nog steeds relevant vandaag de dag en inspireren mensen om na te denken over de manier waarop ze de wereld waarnemen en ervaren.

Hier zijn nog een paar citaten van Blake:

  • "Imagination is the divine body of man."
  • "The fool sees not the same tree that the wise man sees."
  • "The road of life is about to close forever."
  • "The lamb shall lead the lion."
  • "The Tyger"

Blake's werk is uitgebreid en complex, en zijn citaten zijn slechts een kleine weerspiegeling van zijn visie. Als je geïnteresseerd bent in zijn werk, raad ik je aan om zijn gedichten en illustraties te lezen en te bekijken.

citaat van william blake ,William Blake was een Engelse dichter, schilder en drukker die bekend staat om zijn expressieve kunst en diepgaande literatuur. Hier is een beroemd citaat van hem:

"Om het universum te zien in een zandkorrel, En een hemel in een wilde bloem, Hou het oneindige op de palm van je hand En de eeuwigheid in een uur."

Dit citaat komt uit zijn werk "Auguries of Innocence". Blake's poëzie en visuele kunst zijn doordrenkt van zijn mystieke overtuigingen en zijn kritieken op de maatschappij en de kerk in zijn tijd. Zijn werken zijn veel bestudeerd en geciteerd in allerlei verschillende contexten, en ze blijven een rijke bron van inspiratie en analyse voor zowel kunstenaars als academici.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Feb 17 by admin (886k points)
...