0 votes
by (886k points)

hoe zit het met israel en palestinaDe situatie tussen Israël en Palestina is complex en gespannen. Er is een impasse in de vredesbesprekingen en er is veel geweld tussen Israëli's en Palestijnen.

De conflicten

Het conflict tussen Israël en Palestina is een van de oudste en meest gecompliceerde conflicten ter wereld. Het conflict gaat terug tot het begin van de 20e eeuw, toen Joodse immigranten zich in Palestina begonnen te vestigen. Dit leidde tot conflicten met de Arabische bevolking, die het gebied als hun eigendom beschouwde.

In 1947 stelde de Verenigde Naties een plan voor om Palestina te verdelen in twee staten, één voor de Joden en één voor de Arabieren. De Arabische landen verwierpen het plan en vielen Palestina binnen. De oorlog die hierop volgde eindigde in een Israëlische overwinning.

In 1967 veroverde Israël de Westelijke Jordaanoever, de Gazastrook en Oost-Jeruzalem tijdens de Zesdaagse Oorlog. Israël heeft deze gebieden nog steeds bezet en heeft er nederzettingen gebouwd.

De huidige situatie

De Palestijnen streven naar een onafhankelijke staat in de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. Israël wil dat de Palestijnen een einde maken aan het geweld en erkenning geven aan de staat Israël.

Er zijn al vele jaren vredesbesprekingen gaande tussen Israël en Palestina, maar deze hebben tot nu toe geen resultaat opgeleverd. De situatie is gespannen en er is een grote kans op verdere escalatie van het geweld.

Het geweld

Er is veel geweld tussen Israëli's en Palestijnen. Dit geweld kan worden onderverdeeld in twee categorieën:

  • Terreuraanslagen: Palestijnse militanten plegen regelmatig aanslagen op Israëli's, zowel burgers als militairen.
  • Israëlische militaire acties: Israëlische militairen voeren regelmatig militaire acties uit in de Palestijnse gebieden. Deze acties worden vaak uitgevoerd in reactie op terreuraanslagen.

De internationalisering

Het conflict tussen Israël en Palestina is ook een internationaal conflict. Veel landen hebben zich uitgesproken voor een vreedzame oplossing van het conflict. De Verenigde Naties hebben ook verschillende resoluties aangenomen die gericht zijn op het beëindigen van het conflict.

De toekomst

De toekomst van het conflict tussen Israël en Palestina is onzeker. Er is een grote kans op verdere escalatie van het geweld, maar er is ook een kans op een vreedzame oplossing.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Oct 6, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 24, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
...