0 votes
by (886k points)

welke stad wordt ook wel venetië van het noorden genoemd ,De stad Amsterdam wordt ook wel venetië van het noorden genoemd. Dit komt doordat de stad, net als Venetië, gebouwd is op een stelsel van kanalen. In Amsterdam zijn er meer dan 165 kilometer aan grachten, die de stad in 90 eilanden verdelen. De grachten zijn niet alleen een belangrijk vervoermiddel, maar ook een belangrijk onderdeel van het stadsbeeld.

Andere steden die ook wel venetië van het noorden worden genoemd, zijn:

  • Stockholm, Zweden
  • Kopenhagen, Denemarken
  • Gdańsk, Polen
  • Tallinn, Estland
  • Glasgow, Schotland

Deze steden zijn allemaal gebouwd op een stelsel van kanalen, waardoor ze een soortgelijke uitstraling hebben als Venetië.

welke stad wordt ook wel venetië van het noorden genoemd ,Verschillende steden in de wereld worden soms aangeduid als het "Venetië van het Noorden" vanwege hun kanalen en waterwegen. Hier zijn enkele voorbeelden:

- **Amsterdam, Nederland:** Misschien wel een van de meest bekende steden die deze bijnaam draagt vanwege zijn uitgebreide netwerk van kanalen.

- **Brugge, België:** Een andere stad die vaak wordt geassocieerd met deze bijnaam vanwege de pittoreske kanalen die door de historische stadskern lopen.

- **Sint-Petersburg, Rusland:** Ook wel het "Venetië van het Noorden" genoemd vanwege de vele kanalen en bruggen die de stad karakteriseren.

- **Stockholm, Zweden:** Soms ook aangeduid met deze naam vanwege de vele waterwegen die door de stad lopen.

Het hangt dus af van de context welke stad bedoeld wordt met "Venetië van het Noorden". Elk van deze steden heeft zijn eigen unieke charme en kenmerken, ondanks de gemeenschappelijke bijnaam.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

De Belgische stad Brugge wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. In de middeleeuwse binnenstad – die in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat – zijn vele grachten en reien te vinden. Brugge is feitelijk een groot openluchtmuseum, dat je het beste ontdekt vanaf het water. 

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
...