0 votes
by (886k points)

wat gebeurt er in israelOp 7 oktober 2023, de datum waarop ik deze vraag beantwoord, zijn er een aantal belangrijke gebeurtenissen gaande in Israël.

  • De Israëlische regering is in een crisis. De coalitie van premier Yair Lapid is instortten, nadat een van de leden zich heeft teruggetrokken. Dit betekent dat er binnenkort nieuwe verkiezingen moeten worden gehouden.
  • Er is een toename van geweld in de Westelijke Jordaanoever. Palestijnse militanten hebben verschillende aanslagen gepleegd op Israëlische burgers en soldaten. Israël heeft hierop gereageerd met militaire acties.
  • Israël is bezig met de bouw van een nieuwe nederzetting in de Westelijke Jordaanoever. Dit heeft tot verontwaardiging geleid bij de Palestijnen en de internationale gemeenschap.

Hieronder staan enkele details over deze gebeurtenissen:

De crisis in de Israëlische regering

De Israëlische regering is in een crisis gekomen nadat een van de leden, Idit Silman van de religieuze partij Shas, zich heeft teruggetrokken. Silman was de enige vrouw in de regering en was verantwoordelijk voor de gezondheidszorg. Haar vertrek betekent dat de regering niet langer over een meerderheid in het parlement beschikt.

Lapid heeft aangekondigd dat hij nieuwe verkiezingen zal uitschrijven, zodra er een nieuwe regering is gevormd. Dit zal naar verwachting in november of december gebeuren.

Het geweld in de Westelijke Jordaanoever

In de afgelopen weken zijn er verschillende aanslagen gepleegd op Israëlische burgers en soldaten in de Westelijke Jordaanoever. Bij deze aanslagen zijn in totaal zes Israëli's omgekomen.

Israël heeft hierop gereageerd met militaire acties. De Israëlische strijdkrachten hebben verschillende Palestijnse dorpen en steden aangevallen.

De bouw van een nieuwe nederzetting in de Westelijke Jordaanoever

Israël is begonnen met de bouw van een nieuwe nederzetting in de Westelijke Jordaanoever. De nederzetting, die Beit El-Eli wordt genoemd, zal worden gebouwd op Palestijns land.

Deze bouw heeft tot verontwaardiging geleid bij de Palestijnen en de internationale gemeenschap. De Verenigde Staten hebben Israël opgeroepen om de bouw te stoppen.

Dit zijn slechts enkele van de belangrijkste gebeurtenissen gaande in Israël op 7 oktober 2023. De situatie in het land is onstabiel en er is een grote kans op verdere escalatie van het geweld.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Mar 18, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 18, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 10, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 16, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 16, 2022 by admin (886k points)
...