0 votes
by (886k points)

wat was de eerste hit van normaal ,De eerste hit van Normaal was het nummer Oerend Hard, dat in 1977 uitkwam. Het nummer is een rocknummer over motorrijden en gaat over een motorrijder die een ongeluk krijgt. Het nummer werd een grote hit in Nederland en bereikte de 1e plaats in de Top 40.

Oerend Hard is een van de bekendste nummers van Normaal en wordt nog steeds veel gedraaid op radio en televisie. Het nummer is ook een belangrijk onderdeel van de Nederlandse popcultuur.

wat was de eerste hit van normaal ,De eerste grote hit van de Nederlandse band Normaal was "Oerend Hard," uitgebracht in 1977. "Oerend Hard" is een rocknummer dat in de Nederlandse taal (specifiek, in het Achterhoeks dialect) wordt gezongen en het vertelt het verhaal van twee motorrijders die verongelukken. Het nummer werd al snel ongelooflijk populair en is tot op de dag van vandaag een van de meest bekende nummers van de band. Normaal staat bekend om hun "boerenrock" en heeft een flinke stempel gedrukt op de Nederlandse muziekgeschiedenis. Ze zijn geroemd om hun rauwe, rechttoe rechtaan rock-'n-roll en hun teksten die vaak gaan over het plattelandsleven.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Normaal is een Nederlandse rockgroep die als de grondlegger van de boerenrock wordt gezien. De groep werd begin 1974 door Bennie Jolink (Buuz'n Beernd) en Jan Manschot (Brekken Jan Schampschot) opgericht en brak in 1977 door met de hit Oerend Hard.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Nov 11, 2023 by admin (886k points)
0 votes
3 answers
asked Dec 17, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Jan 15, 2023 by admin (886k points)
0 votes
3 answers
asked Jan 14, 2023 by admin (886k points)
...