0 votes
by (886k points)

wat voor dier is pieter uit de boeken van harry potter ,In de "Harry Potter"-boeken, geschreven door J.K. Rowling, was Pieter Pippeling (ook bekend als Peter Pettigrew) een tovenaar die in staat was om zichzelf te transformeren in een rat. Hij deed dit met behulp van een geavanceerde vorm van magie bekend als een Animagus-transformatie, waarmee een heks of tovenaar zichzelf kan veranderen in een bepaald dier. Pieter gebruikte deze vaardigheid om zich te verbergen voor degenen die hem wilden vinden na de val van Voldemort, en leefde jarenlang als de huisdierrat van Ron Wemel, genaamd Schurfie (Scabbers in de Engelse versie). Zijn dierlijke vorm was dus een rat.

wat voor dier is pieter uit de boeken van harry potter ,In de "Harry Potter"-boekenreeks van J.K. Rowling is Pieter Pippeling (Engels: Peter Pettigrew) aanvankelijk bekend als de huisdier rat van Ron Wemel, genaamd Schurfie (Engels: Scabbers). Later wordt onthuld dat hij eigenlijk een Animagus is, een tovenaar die zichzelf kan veranderen in een dier. Pieter Pippeling kan zichzelf in een rat veranderen. Gedurende vele jaren verstopte hij zich in deze gedaante om te ontsnappen aan degenen die dachten dat hij dood was, en om niet verantwoordelijk gehouden te worden voor het verraden van James en Lily Potter aan Voldemort.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Pieter Pulking (Engels: Piers Polkiss) is een personage uit de Harry Potter-boeken van de Britse schrijfster J.K. Rowling. ... Pulking is een van de beste ...

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
asked Oct 8, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
...