0 votes
by (886k points)

wat is de latijnse naam voor sterrenbeeld vissen,De Latijnse naam voor het sterrenbeeld Vissen is Pisces. Deze naam is afgeleid van het Griekse woord ἰχθύς (ikhthus), wat "vis" betekent. De naam werd voor het eerst gebruikt door de oude Grieken en Romeinen.

Het sterrenbeeld Vissen is een van de twaalf sterrenbeelden van de dierenriem. Het is het laatste teken van de dierenriem, en wordt geassocieerd met het element Water. De mensen die geboren zijn tussen ca. 19 februari en ca. 20 maart hebben volgens de westerse astrologie Vissen als sterrenbeeld omdat de Zon in die periode in dit astrologische teken staat.

Het sterrenbeeld Vissen wordt vaak afgebeeld als twee vissen die aan elkaar vastzitten door een lijn. De twee vissen vertegenwoordigen de twee delen van de menselijke ziel: het rationele en het irrationele. De lijn vertegenwoordigt de verbinding tussen de twee delen van de ziel.

Het sterrenbeeld Vissen is een van de oudste sterrenbeelden. Het werd al in de 3e eeuw voor Christus geregistreerd door de Griekse astronoom Ptolemaeus.

wat is de latijnse naam voor sterrenbeeld vissen,De Latijnse naam voor het sterrenbeeld Vissen is "Pisces".

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Oct 8, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Feb 12, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 12, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
...