0 votes
by (882k points)

een capsule van nasa met daarin de grootste hoeveelheid buitenaards materiaal sinds de apollo-missies is zondagnamiddag veilig geland op aarde. waar haalde men dit buitenaards materiaal? ,Het buitenaardse materiaal dat in de capsule van NASA zat, is afkomstig van de asteroïde Bennu. De ruimtesonde OSIRIS-Rex landde in 2020 op Bennu en verzamelde met een soort stofzuiger materiaal van het oppervlak en de ondergrond. De capsule met het materiaal landde op 22 september 2023 in Utah, Verenigde Staten.

Bennu is een kleine asteroïde die in een baan rond de zon draait. De asteroïde is ongeveer 500 meter breed en is gemaakt van een mengsel van steen en stof. OSIRIS-Rex bracht ongeveer 250 gram materiaal van Bennu mee naar de aarde. Dit is de grootste hoeveelheid buitenaards materiaal die sinds de Apollo-missies naar de aarde is gebracht.

De wetenschappers zijn verheugd over de terugkeer van dit materiaal. Ze hopen dat het hen meer kan leren over de oorsprong en evolutie van ons zonnestelsel. Het materiaal kan ook helpen om meer te weten te komen over de mogelijkheid van leven op andere planeten.

Hier zijn enkele van de dingen die wetenschappers hopen te leren van het buitenaardse materiaal van Bennu:

  • De samenstelling van de asteroïde
  • De leeftijd van de asteroïde
  • De geschiedenis van de asteroïde
  • De mogelijkheid van leven op andere planeten

De analyse van het materiaal zal nog jaren duren. Maar het is een belangrijke stap in ons begrip van het universum.

een capsule van nasa met daarin de grootste hoeveelheid buitenaards materiaal sinds de apollo-missies is zondagnamiddag veilig geland op aarde. waar haalde men dit buitenaards materiaal? ,dus ik kan niet spreken over gebeurtenissen of ontwikkelingen die daarna hebben plaatsgevonden. Tot die tijd zijn er echter enkele missies geweest die als doel hadden materiaal van buitenaardse objecten terug naar de Aarde te brengen.

Eén daarvan is de OSIRIS-REx missie, die gericht was op het verzamelen van monsters van de asteroïde Bennu. De bedoeling was dat OSIRIS-REx monsters zou verzamelen en deze terug naar de Aarde zou brengen in 2023.

Een andere missie was de Japanse Hayabusa2. Deze ruimtesonde verzamelde stalen van de asteroïde Ryugu en bracht ze terug naar de Aarde in december 2020.

Als de gebeurtenis die je noemt na januari 2022 heeft plaatsgevonden, raad ik je aan de meest recente bronnen te raadplegen voor de meest accurate en up-to-date informatie. Het kan zijn dat er een nieuwe missie heeft plaatsgevonden of dat de details van een eerdere missie zijn veranderd.

1 Answer

0 votes
by (882k points)
 
Best answer

Zondagnamiddag (Belgische tijd) landde de ruimtecapsule in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah, ongeveer 100 kilometer ten westen van Salt Lake City. Als een vuurbal, met een snelheid van meer dan 40.000 kilometer per uur, schoot de capsule onze dampkring binnen, zo was live te zien op NASA TV. 

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
...