0 votes
by (886k points)

wat is er gebeurd bij ajax  ,Er is de afgelopen weken veel gebeurd bij Ajax. Op 29 september werd de wedstrijd tussen Ajax en RKC Waalwijk gestaakt na een medische noodsituatie bij RKC-doelman Etienne Vaessen. Vaessen werd na een botsing met Ajax-speler Brian Brobbey bewusteloos geraakt en moest met spoed naar het ziekenhuis worden vervoerd. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.

De wedstrijd werd uiteindelijk op 30 september hervat en werd gewonnen door Ajax met 2-3. Ajax-speler Dusan Tadic werd na de wedstrijd bekritiseerd voor zijn gedrag richting Vaessen. Tadic zou de doelman hebben uitgelachen nadat hij was geblesseerd geraakt.

Daarnaast is er veel kritiek op de prestaties van Ajax onder trainer Alfred Schreuder. Ajax staat na zeven wedstrijden op de derde plaats in de Eredivisie, met twee punten achterstand op koploper PSV. In de Champions League is Ajax uitgeschakeld in de tweede voorronde door Benfica.

Op 30 september werd bekend dat Ajax de samenwerking met technisch directeur Sven Mislintat heeft beëindigd. Mislintat werd in maart 2023 aangesteld als opvolger van Marc Overmars, die opstapte na een schandaal rond vermeende grensoverschrijdend gedrag.

Op dit moment is Ajax vrij van competitiewedstrijden. De volgende wedstrijd is op 7 oktober tegen AZ in de Eredivisie.

Een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen bij Ajax in de afgelopen weken:

  • 29 september: Ajax-RKC Waalwijk wordt gestaakt na medische noodsituatie bij RKC-doelman Etienne Vaessen.
  • 30 september: Ajax wint hervatte wedstrijd tegen RKC Waalwijk met 2-3. Dusan Tadic wordt bekritiseerd voor zijn gedrag richting Vaessen.
  • 30 september: Ajax beëindigt samenwerking met technisch directeur Sven Mislintat.

Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn van deze gebeurtenissen voor Ajax. De club zal de komende weken moeten laten zien dat ze zich kan herpakken en weer aanspraak kan maken op de prijzen.


wat is er gebeurd bij ajax  ,Ik zou je graag helpen, maar ik heb geen real-time informatie of updates na januari 2022. Als je specifieke informatie zoekt over een recente gebeurtenis of situatie bij Ajax, zou ik je aanraden om recente nieuwsberichten te raadplegen, de officiële website van Ajax te bezoeken, of relevante sportnieuwswebsites te checken voor de meest accurate en up-to-date informatie. Als je informatie zoekt over de geschiedenis van de club, eerdere seizoenen, of algemene informatie over Ajax, help ik je graag met de informatie die ik tot mijn beschikking heb.

2 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken en even later definitief gestaakt. Dat gebeurde nadat doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg zwaar letsel had opgelopen na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey. 

0 votes
by (886k points)
wat is er gebeurd bij rkc ajax
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Sep 30, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 17, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 18, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
...