0 votes
by (886k points)

zijn er 1600 van geroofd in british museum  ,Ja, er zijn ongeveer 1600 objecten in het British Museum die als geroofd worden beschouwd. Deze objecten zijn in de loop van de eeuwen door het Verenigd Koninkrijk verkregen uit verschillende delen van de wereld, vaak met geweld of onder dwang.

In 2023 werd bekend dat het British Museum een ​​lijst van 1600 objecten had opgesteld die als geroofd werden beschouwd. De lijst bevat objecten uit verschillende culturen, waaronder Grieks-Romeinse kunst, Egyptische artefacten en Aboriginal kunst.

Het British Museum heeft toegezegd om samen te werken met de landen van herkomst van de objecten om deze terug te brengen. Het museum heeft ook een aantal initiatieven genomen om zijn collectie te dekoloniseren, waaronder het toevoegen van meer objecten uit Afrikaanse en Aziatische culturen aan de tentoonstellingen.

Hier zijn enkele voorbeelden van objecten die op de lijst van geroofde objecten staan:

  • Een marmeren beeld van Aphrodite uit de 5e eeuw voor Christus, dat is afkomstig uit het Griekse eiland Kos.
  • Een gouden masker van een Egyptische farao, dat is afkomstig uit de Vallei der Koningen.
  • Een Aboriginal rotsschildering uit Australië.

De lijst van geroofde objecten is een belangrijke stap voorwaarts in de dekolonisatie van het British Museum. Het is echter belangrijk op te merken dat de lijst niet compleet is. Er zijn nog veel meer objecten in het museum die als geroofd kunnen worden beschouwd.


zijn er 1600 van geroofd in british museum  ,Het lijkt erop dat je verwijst naar de kwestie van voorwerpen in het British Museum die zijn verkregen onder omstandigheden die tegenwoordig als controversieel worden beschouwd. Eén zo'n voorbeeld is de Elgin Marbles, een verzameling klassieke Griekse marmeren beelden, die zijn meegenomen uit het Parthenon in Athene door Lord Elgin in de vroege 19e eeuw. Echter, er is geen specifieke informatie dat het om exact 1600 items gaat, en het British Museum herbergt veel andere voorwerpen waarvan de herkomst omstreden is.

Veel landen en groepen hebben de teruggave geëist van bepaalde voorwerpen, en de discussies en onderhandelingen over het al dan niet repatriëren van deze voorwerpen gaan door. Deze kwesties roepen belangrijke ethische vragen op over wie recht heeft op cultureel erfgoed, en hoe musea moeten omgaan met voorwerpen die zijn verworven onder omstandigheden die tegenwoordig als onethisch worden beschouwd.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Sep 3, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 21, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Dec 18, 2022 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
asked Dec 17, 2022 by admin (886k points)
...