0 votes
by (886k points)

oorlogsfilm over een amerikaanse generaal uit woii die de slag om de ardennen leidde  ,De film die je waarschijnlijk bedoelt is "Patton", uitgebracht in 1970, over de beroemde Amerikaanse Generaal George S. Patton. Patton speelde een cruciale rol tijdens de Tweede Wereldoorlog, inclusief in de Slag om de Ardennen, die plaatsvond tijdens de winter van 1944-1945. Het is een biografische oorlogsfilm met George C. Scott in de hoofdrol als Generaal Patton, en de film heeft meerdere Academy Awards gewonnen, inclusief Beste Film en Beste Acteur voor Scott’s vertolking van Patton.

  oorlogsfilm over een amerikaanse generaal uit woii die de slag om de ardennen leidde


het antwoord:
 

De oorlogsfilm die je waarschijnlijk bedoelt is "Patton", uitgebracht in 1970, over de Amerikaanse generaal George S. Patton, gespeeld door George C. Scott. Patton speelde een significante rol tijdens de Slag om de Ardennen, die plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film toont het leven en de militaire carrière van Generaal Patton, inclusief zijn betrokkenheid bij deze belangrijke veldslag. De film won meerdere Academy Awards, waaronder Beste Film en Beste Acteur voor George C. Scott, die echter weigerde de prijs in ontvangst te nemen.


 

Er zijn veel oorlogsfilms over Amerikaanse generaals uit WOII die de slag om de Ardennen leidden. Een van de meest bekende films is "Battle of the Bulge" uit 1965. Deze film vertelt het verhaal van de slag om de Ardennen, een groot Duits offensief aan het westfront in de winter van 1944-1945. De film werd geregisseerd door Ken Annakin en geproduceerd door Darryl F. Zanuck. De hoofdrollen worden vertolkt door Henry Fonda als generaal Omar Bradley, Robert Shaw als generaal Dietrich von Choltitz en George C. Scott als generaal George S. Patton.

Een andere bekende film is "Patton" uit 1970. Deze film vertelt het verhaal van generaal George S. Patton, een van de meest controversiële maar ook meest succesvolle generaals van de Amerikaanse strijdkrachten. De film werd geregisseerd door Franklin J. Schaffner en geproduceerd door Frank McCarthy. De hoofdrol wordt vertolkt door George C. Scott, die een Oscar won voor zijn rol.

Een derde film is "The Longest Day" uit 1962. Deze film vertelt het verhaal van de geallieerde invasie van Normandië op D-Day, 6 juni 1944. De film werd geregisseerd door Ken Annakin, Andrew Marton, Bernhard Wicki en Darryl F. Zanuck. De film heeft een ensemblecast, waaronder Henry Fonda, John Wayne, Robert Mitchum, Sean Connery en Rod Steiger.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van oorlogsfilms over Amerikaanse generaals uit WOII die de slag om de Ardennen leidden.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
0 votes
0 answers
asked Sep 30, 2023 by admin (886k points)
...