0 votes
by (886k points)

deze eendensoort is in de winter talrijk in nederland  ,De Smient (Anas penelope) is een eendensoort die in de winter talrijk is in Nederland. De smient is een trekvogel en broedt voornamelijk in Noord-Europa en Rusland. Tijdens de wintermaanden migreren veel van deze eenden naar het zuiden en verblijven dan in grote aantallen in Nederland, waar ze te vinden zijn in meren, plassen, en andere waterrijke gebieden. Ze zijn te herkennen aan hun opvallende fluitende roep en kleurrijke verenkleed, met een kastanjebruine kop en een witte buik bij mannetjes.

.deze eendensoort is in de winter talrijk in nederland


het antwoord:
 

De smient wordt om zijn kenmerkende roep ook wel 'fluiteend' genoemd. In Nederland broeden slechts enkele paartjes, maar in de winter is de smient talrijk aanwezig. Smienten komen vanuit Scandinaviƫ en Siberiƫ naar Nederland om te overwinteren.


 

De meest talrijke eendensoort in Nederland in de winter is de grote zaagbek. Deze eend is te herkennen aan zijn grote, zwarte kop en hals, en zijn lange, slanke snavel. Grote zaagbekken zijn wintergasten uit ScandinaviĆ« en Rusland. Ze komen naar Nederland om te overwinteren in de ondiepe, voedselrijke wateren van de binnenwateren. Grote zaagbekken zijn omnivoren en eten een breed scala aan voedsel, waaronder waterplanten, insecten, en kleine vissen. 

2 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
In de winter is de Smient (Anas penelope) inderdaad een veelvoorkomende eendensoort in Nederland, zoals eerder vermeld. Ze migreren vanuit hun broedgebieden in het noorden naar mildere klimaten, zoals Nederland, om te overwinteren. Je kunt ze vaak in grote aantallen aantreffen op meren, plassen, en andere waterrijke gebieden. Smienten zijn dus inderdaad een eendensoort die in de winter talrijk is in Nederland.
0 votes
by (886k points)
De smient is een eendensoort die in de winter talrijk is in Nederland. Deze eend komt uit het hoge noorden van Europa en Rusland en trekt in de winter naar warmere gebieden. In Nederland is de smient te vinden op meren, plassen en rivieren.

De smient is een middelgrote eend met een donkere kop en een witte borst. De buik is lichtbruin en de rug is donkergrijs. De snavel is donkergrijs met een gele punt.

De smient is een omnivore vogel die zowel plantaardig als dierlijk voedsel eet. In de winter eet de smient voornamelijk zaden, waterplanten en insecten.

De smient is een sociale vogel die vaak in grote groepen voorkomt. In de winter kunnen er soms wel duizenden smienten samenkomen op een plas of meer.

Hier zijn enkele andere eendensoorten die in de winter talrijk zijn in Nederland:

Slobeend

Koperwiek

Keep

Wintertaling

Kuifeend

Tijgermuts

Brandgans

Grote zaagbek

Sperwer
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
asked Jan 21, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
...