0 votes
by (886k points)

uit welke twee grote delen bestaat marrakech ,Marrakech bestaat uit twee grote delen: de oude stad (Medina) en de nieuwe stad (Ville Nouvelle).

De oude stad is de historische kern van Marrakech en is ommuurd. Het is een labyrint van smalle steegjes en pleinen, waar je een overvloed aan markten, souks, moskeeën en paleizen vindt. De Medina is een UNESCO-werelderfgoed.

De nieuwe stad werd in de 19e eeuw gebouwd door de Fransen, die toen Marokko koloniseerden. Het is een moderner deel van de stad met brede straten, appartementencomplexen, winkelcentra en luxe hotels.

De twee delen van Marrakech zijn met elkaar verbonden door een aantal poorten in de stadsmuur. De belangrijkste poorten zijn Bab Agnaou, Bab Doukkala en Bab Jdid.

Hier is een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de twee delen van Marrakech:

Medina

  • Geschiedenis: De Medina is de oudste en meest traditionele deel van Marrakech. Het werd gesticht in de 11e eeuw door de Almoraviden.
  • Sfeer: De Medina heeft een levendige en kleurrijke sfeer. Je vindt er een overvloed aan markten, souks, moskeeën en paleizen.
  • Bezienswaardigheden: Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in de Medina zijn de Djemaa el-Fna, de Koutoubia-moskee, de Bahia-paleizen en de Saaditombes.

Ville Nouvelle

  • Geschiedenis: De Ville Nouvelle werd in de 19e eeuw gebouwd door de Fransen.
  • Sfeer: De Ville Nouvelle is een moderner deel van de stad met brede straten, appartementencomplexen, winkelcentra en luxe hotels.


uit welke twee grote delen bestaat marrakech  , Marrakech, een van de belangrijkste steden in Marokko, is over het algemeen verdeeld in twee grote delen:

1. Medina:

De Medina is het oude, historische deel van Marrakech. Het staat bekend om zijn traditionele architectuur, kronkelende straatjes, en bruisende soeks (markten) waar men allerlei waren kan kopen, van specerijen tot handgemaakte goederen. De Medina van Marrakech is ook de thuisbasis van vele historische en culturele bezienswaardigheden, zoals de Koutoubia-moskee en het Jardin Majorelle. Dit deel van de stad is omringd door oude stadsmuren en -poorten en is erkend als een UNESCO Werelderfgoed.

2. Gueliz:

Gueliz is het moderne deel van Marrakech en staat ook bekend als de Nieuwe Stad. Dit gebied werd ontwikkeld tijdens het Franse protectoraat in de vroege 20e eeuw en vertegenwoordigt het moderne, kosmopolitische aspect van Marrakech. In Gueliz vind je brede boulevards, internationale restaurants, moderne winkels, kunstgalerieën en uitgaansgelegenheden.

Beide delen van Marrakech bieden een contrasterende en complementaire ervaring van de stad, waarbij bezoekers de rijke geschiedenis en cultuur van Marokko kunnen ontdekken en tegelijkertijd kunnen genieten van moderne voorzieningen en attracties.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
...