0 votes
by (886k points)

dg personen met een handicap Welkom bij u, onze geliefde bezoekers en volgers, we gaan met u door om de beste oplossingen en model- en correcte antwoorden op uw vragen te bieden, en vandaag behandelen we een zeer belangrijke vraag waarbij we graag met u communiceren en ons volgen, en de vraag van vandaag in dit artikel wordt genoemd onder de vragen die in de zoekmachines worden genoemd, die we u zullen voorzien van het juiste antwoord op het oplossen van deze vraag: "dg personen met een handicap"

Op 19 oktober 2017 werd de European Disability Card (EDC) gelanceerd in België. Personen met een handicap die een dossier hebben bij de FOD Sociale Zekerheid, de VAPH, AViQ, PHARE of de DSL, kunnen de gratis kaart aanvragen.

1 Answer

0 votes
by (886k points)

Op 19 oktober 2017 werd de European Disability Card (EDC) gelanceerd in België.

Personen met een handicap die een dossier hebben bij de FOD Sociale Zekerheid, de VAPH, AViQ, PHARE of de DSL, kunnen de gratis kaart aanvragen.

Op vertoon van de EDC kunnen zij kortingen en/of andere voordelen genieten bij de deelnemende organisaties in de sector van de cultuur, sport en vrijetijd (musea, pretparken, sportcentra,…).

Voorheen meldden mensen zich aan met doktersbriefjes, attesten van een bepaalde instelling of een parkeerkaart, wat voor de persoon achter de kassa niet altijd gemakkelijk te verifiëren was. De European Disability Card is een persoonlijke kaart met een pasfoto en is 5 jaar geldig. Het is dus gemakkelijk om de kaart te controleren. 

Hoewel heel wat musea, attractieparken en sportcentra al voordelen toekennen aan personen met een handicap is dit vaak weinig geweten. Zo'n 15% van de Belgische bevolking heeft een handicap dus de vraag naar aangepaste vrijetijdsbesteding is groot.

Aanbieders kunnen zich online inschrijven voor het project en ontvangen o.m. een label waarmee ze hun initiatieven voor personen met een handicap meer zichtbaarheid kunnen geven.

Partners hebben zelf de vrijheid om de aard van voordelen te bepalen waarvoor de European Disability Card gebruikt kan worden. Het kan gaan om reeds aangeboden of nieuwe voordelen voor personen met een handicap zoals kortingen, audiogidsen, voorbehouden plaatsen, enz.

De EDC is een Europees project. Tegen januari 2018 zal de kaart ook in 7 andere Europese landen gelanceerd worden (Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Slovenië en Roemenië).

Ontdek meer info in onze rubriek over de European Disability Card

Website over de European Disability Card

Download het promotiemateriaal:

Download de folders en affiches over de European Disabilty Card:

Deze brochures en affiches kunnen besteld worden via [email protected].

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Oct 27, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 24, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 23, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Jan 6 by admin (886k points)
...