0 votes
by (886k points)

hoe naar zonsverduistering kijken Welkom bij u, onze geliefde bezoekers en volgers, we gaan met u door om de beste oplossingen en model- en correcte antwoorden op uw vragen te bieden, en vandaag behandelen we een zeer belangrijke vraag waarbij we graag met u communiceren en ons volgen, en de vraag van vandaag in dit artikel wordt genoemd onder de vragen die in de zoekmachines worden genoemd, die we u zullen voorzien van het juiste antwoord op het oplossen van deze vraag: "hoe naar zonsverduistering kijken"

Plantenga waarschuwt mensen wel om niet uit nieuwsgierigheid recht in de zon te kijken, ook niet met een zonnebril. Dit kan tot permanente oogbeschadiging leiden: ''Een eclipsbril is het veiligst. Maar je kunt ook een verrekijker gebruiken, daar moet je dan niet inkijken maar het beeld daarvan projecteren op een wit papier.''

Een ander alternatief is het maken van een klein gaatje in een stuk karton. Houd het karton in de zon en projecteer het zonsbeeld op een wit vel papier ongeveer zestig centimeter achter het karton.

2 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Niet recht in de zon kijken

Dit kan tot permanente oogbeschadiging leiden: ''Een eclipsbril is het veiligst. Maar je kunt ook een verrekijker gebruiken, daar moet je dan niet inkijken maar het beeld daarvan projecteren op een wit papier.'' Een ander alternatief is het maken van een klein gaatje in een stuk karton

0 votes
by (886k points)

Deze pagina bevat het antwoord op verschillende, vergelijkbare vragen. Er zijn allerlei redenen denkbaar om de Zon waar te nemen. Denk aan zonnevlekkenzonsverduisteringen of overgangen van Mercurius of Venus over het oppervlak van de Zon. Terwijl om kleinere zonnevlekken of een mercuriusovergang te zien een vergrotende kijker nodig is, kun je zonsverduisteringen, grote zonnevlekken en venusovergangen ook zien zonder vergroting. In alle gevallen heb je speciale bescherming nodig voor je oog, niet alleen tegen het felle licht van de Zon, maar vooral ook tegen de schadelijke onzichtbare straling die de Zon uitzendt. Hieronder vind je hoe je dit wel en vooral ook niet moet doen.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Jan 20 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 25, 2022 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Oct 25, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 19, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 29, 2022 by admin (886k points)
...