0 votes
by (886k points)

wat is het nationale dier van zuid afrika  ,Het nationale dier van Zuid-Afrika is de springbok (Antidorcas marsupialis). De springbok is een middelgrote antilope die inheems is in Zuid-Afrika en andere delen van zuidelijk en zuidwestelijk Afrika. Het dier is niet alleen een nationaal symbool van Zuid-Afrika, maar was ook de naam van het nationale rugbyteam van het land, de "Springboks".

  wat is het nationale dier van zuid afrika


het antwoord:
 

springbok


 

Het nationale dier van Zuid-Afrika is de springbok. De springbok is een klein antilope-achtig dier dat wordt gekenmerkt door zijn lange, slanke poten en zijn karakteristieke sprongen. De springbok is een symbool van Zuid-Afrika vanwege zijn wendbaarheid, zijn aanpassingsvermogen en zijn veerkracht.

[Image of Springbok, het nationale dier van Zuid-Afrika]

Springbokken zijn inheems in Zuid-Afrika en worden voornamelijk aangetroffen in open, droge gebieden. Ze zijn herbivoren en voeden zich met gras, bladeren en kruiden. Springbokken zijn sociale dieren en leven in kuddes van tientallen tot honderden individuen.

In 1938 werd de springbok officieel uitgeroepen tot nationaal dier van Zuid-Afrika. De keuze voor de springbok werd gemaakt vanwege zijn populariteit bij de Zuid-Afrikaanse bevolking en vanwege zijn symbolische betekenis.

1 Answer

0 votes
by (886k points)

Ook is de springbok benoemd tot het nationale dier van Zuid-Afrika en wordt het dier hierdoor meer gerespecteerd en beschermd. Het is inmiddels alleen mogelijk te jagen op de springbok met een speciale vergunning waardoor de jacht op de dieren afgenomen is. Bewonder deze dieren in het echt in Safaripark Beekse Bergen.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Sep 16, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Sep 16, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 25, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 29, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
...