0 votes
by (886k points)

waar werd willem van oranje vermoord  ,Willem van Oranje, ook bekend als Willem de Zwijger, werd vermoord in Delft, Nederland. Hij werd op 10 juli 1584 neergeschoten door Balthasar Gerards in het Prinsenhof in Delft. Na de moord werd Willem van Oranje bijgezet in de Nieuwe Kerk in Delft, waar ook andere leden van het Huis van Oranje-Nassau zijn begraven. De moord op Willem van Oranje was een sleutelmoment in de Tachtigjarige Oorlog, de opstand van de Nederlandse provincies tegen de Spaanse overheersing.

  waar werd willem van oranje vermoord


het antwoord:
 

Hij doet zich voor als hugenoot (een Franse protestant) en vertrekt naar Delft, waar Willem van Oranje woont in het Prinsenhof. Balthasar verstopt zich daar op 10 juli 1584 met twee pistolen achter een pilaar en wacht de prins op. Hij treft Willem van Oranje met enkele dodelijke schoten.


 

Willem van Oranje, ook bekend als Willem de Zwijger, werd vermoord in Delft, Nederland. De moordaanslag vond plaats op 10 juli 1584 in het Prinsenhof, een voormalig klooster dat destijds diende als zijn residentie. Willem van Oranje werd neergeschoten door Balthasar Gerards, een fanatieke katholiek die loyaal was aan de Spaanse koning Filips II.

De moord had een grote impact op de Nederlandse Opstand tegen de Spaanse overheersing en maakte van Willem van Oranje een nationale held en martelaar. Het Prinsenhof in Delft is nu een museum waar je meer kunt leren over het leven en de dood van Willem van Oranje, en de plek waar hij werd neergeschoten is gemarkeerd en kan door bezoekers worden gezien.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
asked Feb 13, 2023 by admin (886k points)
0 votes
3 answers
asked Feb 12, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Feb 11, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 11, 2023 by admin (886k points)
...