0 votes
by (886k points)

brug kopenhagen malmo ,De brug die Kopenhagen in Denemarken met Malmö in Zweden verbindt, staat bekend als de Sontbrug of de Øresundsbron in het Deens en de Öresundsbron in het Zweeds. Deze brug-tunnelcombinatie werd geopend in 2000 en is een van de belangrijkste verbindingen tussen Denemarken en Zweden.

De constructie bestaat uit een reeks van verschillende elementen: een tunnel onder de Øresund Straat, een kunstmatig eiland genaamd Peberholm, en tenslotte de eigenlijke hangbrug. De totale lengte van de brug-tunnelcombinatie is ongeveer 16 kilometer.

De Sontbrug heeft zowel een spoorlijn als een snelweg, waardoor het een cruciale schakel is voor zowel auto- als treinverkeer tussen de Scandinavische landen en de rest van Europa. Het is een indrukwekkend staaltje van moderne bouwkunst en wordt vaak gezien als een symbool van de samenwerking en verbondenheid tussen Denemarken en Zweden.


brug kopenhagen malmo  , De brug tussen Kopenhagen en Malmö is de Sontbrug, ook bekend als de Øresundsbron. Het is een combinatie van brug en tunnel die de Deense hoofdstad Kopenhagen verbindt met de Zweedse stad Malmö. De brug is 16 kilometer lang, waarvan 8 kilometer over de Sont, een zeestraat tussen Denemarken en Zweden. De brug is de langste tuibrug ter wereld en heeft een hoogte van 204 meter.

Øresundsbron bridge 

Øresundsbron bridge

De Sontbrug werd in 2000 geopend en is een belangrijke verbinding tussen Denemarken en Zweden. De brug wordt gebruikt door zowel auto's als treinen en verkort de reistijd tussen Kopenhagen en Malmö aanzienlijk.

 

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Oct 16, 2022 by admin (886k points)
...