0 votes
by (886k points)

welk javaans ingredient bestaat uit geperste vis en garnalen  ,Welkom op onze website gespecialiseerd in het beantwoorden van vragen en vragen! Hier bieden we u een oplossing voor de moeilijkste puzzels en beantwoorden we uw netelige vragen. Bezoek onze website voor een unieke ervaring in de wereld van kennis.  welk javaans ingredient bestaat uit geperste vis en garnalen


het antwoord:
 

Trassi 


 

Het Javaanse ingrediënt dat bestaat uit geperste vis en garnalen staat bekend als "trassi" (ook wel "terasi" of "belacan" in andere delen van Zuidoost-Azië). Trassi is een gefermenteerde vis- of garnalenpasta die veel wordt gebruikt in de Indonesische en met name de Javaanse keuken. Het wordt gemaakt door vis en/of garnalen te fermenteren en vervolgens te drogen in de zon. Na het drogen wordt het vermalen tot een pasta.

Trassi heeft een zeer sterke en kenmerkende geur en wordt meestal in kleine hoeveelheden gebruikt om smaak toe te voegen aan een verscheidenheid aan gerechten, zoals sambals, soepen en curries. Het is een belangrijk ingrediënt dat diepte en umami (hartigheid) toevoegt aan veel Indonesische gerechten.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Dec 10, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Mar 5, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 4, 2023 by admin (886k points)
...