0 votes
by (886k points)

aan welke rivier ligt orleans  , Orléans is een stad in het centrum van Frankrijk en ligt aan de rivier de Loire. De Loire is de langste rivier van Frankrijk en een van de belangrijkste waterwegen van het land. De stad Orléans heeft een rijke geschiedenis en is met name bekend door Jeanne d'Arc, de Maagd van Orléans, die een belangrijke rol speelde in de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. De Loire-rivier heeft bijgedragen aan de economische en culturele ontwikkeling van Orléans en de omliggende regio.


aan welke rivier ligt orleans  , Orléans ligt aan de rivier de Loire. De Loire is de langste rivier van Frankrijk en stroomt van het Centraal Massief naar de Atlantische Oceaan. Orléans is de grootste stad aan de Loire en ligt ongeveer in het midden van de rivier. De stad is een belangrijke haven en is verbonden met andere steden in Frankrijk en Europa via de Loire.

De Loire is ook een populaire toeristische bestemming. De rivier is beroemd om zijn prachtige landschappen en zijn historische steden. Orléans is een populaire stopplaats voor cruiseschepen die de Loire afvaren.

1 Answer

0 votes
by (886k points)

Orléans (Latijn: Aurelianum/Aurelia) is een stad in Midden-Frankrijk, ... De stad ligt aan de Loire op een gemiddelde hoogte van 116 meter (90–124 meter) ...

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
asked Sep 8, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 4 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Feb 4 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Feb 3 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
...