0 votes
by (886k points)

zoveel mijl voer de nautilus onder water  , De Nautilus is een fictieve onderzeeër uit het boek "Twintigduizend mijlen onder zee" ("Vingt mille lieues sous les mers") geschreven door Jules Verne en voor het eerst gepubliceerd in 1870. In dit avontuurlijke verhaal reist de Nautilus onder de bezielende leiding van Kapitein Nemo door alle wereldzeeën en verkent diverse onderwaterlandschappen en zeefauna.

Het boek is vernoemd naar de afstand die de Nautilus aflegt onder de zee, namelijk 20.000 mijlen, wat ongeveer gelijk is aan 37.000 kilometer. Dit is een fictief getal, maar het geeft een idee van de uitgestrektheid van de reis die de personages in het verhaal maken. De reis omvat verschillende oceanen en zeeën en gaat door verschillende geografische en biologische wonderen, van koraalriffen tot ijsbergen.


zoveel mijl voer de nautilus onder water  , In het boek "Twintigduizend mijlen onder zee" van Jules Verne voer de Nautilus 80.000 kilometer onder water. Dit is ongeveer 43.000 mijl. De Nautilus begon zijn reis in de Stille Oceaan nabij Japan en eindigde in de Noorse kust. Onderweg bezocht de Nautilus veel exotische locaties, waaronder Polynesië, de Torresstraat, de Indische Oceaan, de Rode Zee, de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan, de Zuidelijke IJszee, de Golfstroom.

De titel van het boek, "Twintigduizend mijlen onder zee", is dus niet helemaal accuraat. De Nautilus voer echter wel een zeer lange afstand onder water, en het boek geeft een goed beeld van de mogelijkheden van onderzeeboten.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Nov 27, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 9, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
...