0 votes
by (886k points)

hoe heet een taxi in londen en new york  ,In Londen staan taxi's algemeen bekend als "Black Cabs," hoewel de officiële term "London taxi" of "Hackney Carriage" is. Deze taxi's zijn iconisch voor de stad en staan bekend om hun kenmerkende zwarte kleur, hoewel ze tegenwoordig in verschillende kleuren kunnen voorkomen.

In New York staan taxi's bekend als "Yellow Cabs" vanwege hun opvallende gele kleur. Deze taxi's zijn een bekend symbool van de stad en zijn overal in Manhattan en de andere stadsdelen te vinden.

Beide soorten taxi's hebben hun eigen unieke kenmerken en regelgeving, maar ze zijn onmiskenbaar deel van het stadsbeeld in hun respectievelijke steden.


hoe heet een taxi in londen en new york  , In Londen heet een taxi een "black cab". Deze taxi's zijn zwart van kleur en hebben een karakteristieke vorm, met een hoog dak om ruimte te bieden aan de vroeger zo populaire bolhoed. Black cabs zijn zeer herkenbaar en zijn een icoon van Londen.

In New York heet een taxi een "yellow cab". Deze taxi's zijn geel van kleur en hebben een groot, verlicht nummerbord op het dak. Yellow cabs zijn de meest populaire manier van taxivervoer in New York.

Er zijn ook andere soorten taxi's in Londen en New York. In Londen zijn er bijvoorbeeld ook minicabs, die een minder formele manier van taxivervoer bieden. Minicabs zijn vaak goedkoper dan black cabs, maar ze hebben ook minder strenge eisen waaraan ze moeten voldoen.

In New York zijn er ook andere soorten taxi's, zoals green cabs en for-hire vehicles. Green cabs zijn alleen beschikbaar in bepaalde delen van de stad en voor-hire vehicles zijn privévoertuigen die voor taxivervoer worden gebruikt.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

De Hackney (ook bekend als hackney carriage, hackney cab, black cab of London taxi) is een taxi die in de Britse hoofdstad Londen wordt ingezet. De chauffeurs van de Hackney's worden cabbies genoemd.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Mar 23 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 19, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Feb 18, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
...