0 votes
by (886k points)

welk werk van homerus beschrijft de ondergang van troje  ,Welkom op onze gespecialiseerde website! Hier duiken we diep in raadsels en beantwoorden we vragen die je altijd al wilde weten. Onze missie is om het onbekende bekend te maken. Ontdek samen met ons de antwoorden!  welk werk van homerus beschrijft de ondergang van troje


het antwoord:
 

de Ilias


 

De ondergang van Troje wordt beschreven in het epos "De Ilias" van Homerus. Dit oude Griekse epos focust op een korte periode aan het einde van de Trojaanse Oorlog, een decennia-lang conflict tussen de stad Troje en de Griekse stadstaten. De Ilias zelf eindigt niet met de val van Troje, maar met de begrafenis van Hector, een van de Trojaanse helden. Echter, de verhalen en thema's in "De Ilias" zetten de toon voor de uiteindelijke ondergang van de stad.

De feitelijke val van Troje—het beroemde verhaal van het Houten Paard—wordt niet uitvoerig beschreven in de werken van Homerus zelf. Dit deel van het verhaal wordt vaak toegeschreven aan latere bronnen en werken zoals de "Aeneis" van Vergilius en de "Odyssee", eveneens van Homerus, waarin er enkele referenties zijn naar de list van het Trojaanse Paard en de gevolgen daarvan.

In de Griekse mythologie en latere literatuur wordt het verhaal van het Trojaanse Paard vaak als het beslissende moment gezien dat leidde tot de val van Troje. Het was een list bedacht door Odysseus: de Grieken bouwden een groot houten paard, verstopten hun beste strijders erin en deden alsof ze zich terugtrokken. De Trojaanse bewoners, denkend dat het een offergave was voor een veilige terugreis van de Grieken, haalden het paard binnen hun stadsmuren. 's Nachts klommen de Griekse strijders uit het paard, openden de stadspoorten voor hun teruggekeerde medestrijders en vernietigden Troje.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Sep 3, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Sep 3, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
...