0 votes
by (886k points)

welke zijrivier van de rijn stroomt door stuttgart  ,De Neckar is een zijrivier van de Rijn die door Stuttgart stroomt. De rivier ontspringt in de Zwarte Woud, en stroomt door de deelstaten Baden-Württemberg en Hessen. De Neckar mondt uit in de Rijn bij Mannheim.

De Neckar is 367 kilometer lang, en heeft een stroomgebied van 13.000 vierkante kilometer. De rivier is bevaarbaar voor schepen tot 105 meter lang en 11,5 meter breed.

Stuttgart ligt aan de Neckar, ongeveer 80 kilometer ten oosten van Mannheim. De rivier stroomt door het centrum van de stad, en is een belangrijke toeristische attractie.

  welke zijrivier van de rijn stroomt door stuttgart


het antwoord:
 

De Neckar


 

De zijrivier van de Rijn die door Stuttgart stroomt, is de Neckar. De Neckar is een van de belangrijkste zijrivieren van de Rijn en stroomt door de Duitse deelstaten Baden-Württemberg en Hessen. Stuttgart, de hoofdstad van de deelstaat Baden-Württemberg, ligt aan de oevers van de Neckar en wordt doorkruist door deze rivier. De Neckar is historisch en economisch van groot belang voor de regio en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van steden zoals Stuttgart.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Nov 6, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Jan 28 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Jan 28 by admin (886k points)
...