0 votes
by (886k points)

In welk vakgebied kun je de Zilveren Camera winnen? (10) ,De Zilveren Camera is een prestigieuze prijs in Nederland voor fotojournalistiek. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan fotografen die uitzonderlijke foto's hebben gemaakt in verschillende categorieën binnen de fotojournalistiek. Hierbij kan gedacht worden aan categorieën zoals nieuws, sport, cultuur, natuur en portretten. De Zilveren Camera wordt sinds 1949 uitgereikt en is de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland. De winnaar ontvangt naast erkenning ook een geldbedrag. De prijs legt de nadruk op journalistieke waarde en kwaliteit van fotografie.

  in welk vakgebied kun je de zilveren camera winnen


het antwoord:
 

Fotografie 

 

De Zilveren Camera wordt toegekend in vier categorieën:

Zilveren Camera

Prijs voor Storytelling

Paul Peters Fotoprijs

Publieksprijs

De Zilveren Camera wordt toegekend aan de beste persfoto van het jaar. De Prijs voor Storytelling wordt toegekend aan een multimediaal project dat buiten de categorieën van de Zilveren Camera valt. De Paul Peters Fotoprijs wordt toegekend aan een fotojournalistiek project dat een bijzondere bijdrage levert aan de fotojournalistiek. De Publieksprijs wordt toegekend aan de foto die de meeste stemmen heeft gekregen van het publiek.

De Zilveren Camera is een van de meest prestigieuze fotoprijzen in Nederland. De prijs wordt sinds 1949 uitgereikt door de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (NVF), een sectie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Over ons. De Zilveren Camera is de Nederlandse prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie en wordt sinds 1949 uitgereikt. Stichting De Zilveren Camera is de drijvende kracht achter het initiatief.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Sep 3, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Dec 10, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
...