0 votes
by (886k points)

Om deze oorspronkelijke bewoners en Aboriginals politieke rechten te geven, houdt Australië historisch referendum (21)  ,Welkom op onze gespecialiseerde website! Hier duiken we diep in raadsels en beantwoorden we vragen die je altijd al wilde weten. Onze missie is om het onbekende bekend te maken. Ontdek samen met ons de antwoorden!  Om deze oorspronkelijke bewoners en Aboriginals politieke rechten te geven, houdt Australië historisch referendum (21)


het antwoord:
 

STRAATT.R.E.E.LANDERS


 

Het lijkt erop dat je verwijst naar het Australische referendum van 1967, dat een belangrijke mijlpaal was in de strijd voor de rechten van Aboriginals en Torres Strait Islanders in Australië. Tot aan dat referendum werden de inheemse bevolkingsgroepen niet volledig erkend in de Australische grondwet. Het referendum had tot doel twee discriminerende bepalingen te verwijderen.

Een overweldigende meerderheid van bijna 91% van de Australische kiezers stemde voor de wijzigingen, wat leidde tot een verandering in de grondwet. De wijziging gaf de federale overheid de bevoegdheid om wetten te maken met betrekking tot Aboriginals en zorgde er ook voor dat Aboriginals zouden worden opgenomen in de volkstellingen.

Het referendum van 1967 wordt beschouwd als een cruciale stap voorwaarts in de erkenning van de rechten en de sociale status van inheemse Australiërs, hoewel er nog steeds veel werk te doen is op het gebied van gelijkheid en sociale rechtvaardigheid.

Als het getal (21) een specifiek aspect of detail van deze historische gebeurtenis aanduidt, dan ben ik daar niet van op de hoogte op basis van de verstrekte informatie.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Grondwetswijziging
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Sep 2, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 30, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 23, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 22, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
...