0 votes
by (886k points)

overwegbeveiliging met automatische halve overwegbomen , Een overweg met automatische halve overwegbomen (AHOB) is een type overwegbeveiligingssysteem dat in Nederland wordt gebruikt om wegverkeer te waarschuwen voor naderende treinen. Dit systeem is ontworpen om zowel de veiligheid van de treinpassagiers als die van weggebruikers te waarborgen.

De werking van een AHOB-systeem is als volgt:

  1. Wanneer een trein een bepaalde afstand van de overweg verwijderd is, activeert deze een signaal dat de nadering van de trein aangeeft.

  2. Dit signaal zorgt ervoor dat de rode knipperlichten gaan branden en het belgeluid begint te rinkelen om weggebruikers te waarschuwen dat de overweg gesloten gaat worden.

  3. Kort na het activeren van de lichten en het geluid, komen de halve overwegbomen automatisch naar beneden om de weg aan beide zijden van het spoor te blokkeren.

  4. Zodra de trein gepasseerd is, gaan de bomen weer omhoog en stoppen de lichten met knipperen en de bel met rinkelen.

Het is belangrijk op te merken dat dit systeem alleen werkt bij vooraf bepaalde treinsnelheden. Als een trein sneller rijdt dan gepland, kan het systeem mogelijk niet voldoende tijd geven om de overweg volledig te sluiten voordat de trein passeert. Daarom is het van cruciaal belang dat treinen zich aan de vastgestelde snelheidslimieten houden.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

4 letters

AHOB

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Jan 21, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 8, 2023 by admin (886k points)
...