0 votes
by (886k points)

wat betekent halloween Algemene informatie vraag en antwoord, vandaag presenteren we een ander onderwerp dat veel algemene informatie bevat, dat uw morele en mentale toestand weergeeft na het lezen van deze culturele informatie. Dit artikel zal bewonderd worden door iedereen die van lezen houdt, vooral vragen, puzzels en culturele Schrijf een reeks vragen en stel ze aan uw kinderen terwijl u 's avonds aan de eettafel zit, dit is een manier om de verveling en routine te doorbreken, de aandacht van uw kinderen op u te vestigen en een geweldige geest van competitie te creëren tussen en een prijs toewijzen aan de persoon die punten kan scoren bij het beantwoorden van de vragen, deze methode is erg geweldig, zodat kinderen enthousiast zijn om te lezen En zoeken naar algemene informatie op internet in plaats van veel te spelen op elektronische apparaten, zonder resultaat , laten we u nu bladeren door ons interessante onderwerp over "wat betekent halloween ".

De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond.

1 Answer

0 votes
by (886k points)

Halloween betekent "de avond voor Allerheiligen". De mensen herdenken dan de doden. Vroeger gingen ze vaak naar kerkhoven om daar kaarsjes te branden voor overleden mensen. Kinderen gingen ook mee. Ook in Nederland. Brrr.....wel eng hoor in het donker op een kerkhof.......!

Halloween weetjes 

Aanbellen

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, Engeland, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. Ze roepen: "Trick or treat!". De mensen mogen kiezen of ze een snoepje geven of dat de kinderen een geintje uithalen. Vaak krijgen ze dan een snoepje!

Sint Maarten

In Nederland wordt Halloween ook wel gevierd. Volwassenen gaan wel eens naar Halloweenfeesten. Kinderen in Nederland vieren Halloween niet vaak. Het Sint Maartenfeest (op 11 november) is populairder. Dan gaan ze langs de deuren, zingen ze een liedje en krijgen ze vaak snoepjes. Vroeger werd Halloween wel in Nederland gevierd.

Kerkhof

Halloween is een verbastering van het Engelse ‘All-Hallow-Even, dat Allerheiligenavond betekent: de avond voor Allerheiligen. Wij vierden vroeger wel degelijk Allerzielen en Allerheiligen. Op die dagen werden alle overleden mensen herdacht en liep men van kerkhof naar kerkhof om bloemen neer te leggen, graven mooi te maken, kaarsjes te branden en te bidden.

Spannend en griezelig

Niet alleen ouders en broers en zusters werden herdacht ook familieleden en kennissen die al lang dood waren (de kinderen kenden die niet eens meer). En omdat vooral jonge mensen dat 's avonds deden in het donker, was het heel spannend en griezelig op de kerkhoven. Dus wij vierden wel degelijk ook een soort halloween.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Oct 30, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 29, 2022 by nono (36.2k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 25, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 10 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
...