0 votes
by (886k points)

ergens een slaatje uit slaan Algemene informatie vraag en antwoord, vandaag presenteren we een ander onderwerp dat veel algemene informatie bevat, dat uw morele en mentale toestand weergeeft na het lezen van deze culturele informatie. Dit artikel zal bewonderd worden door iedereen die van lezen houdt, vooral vragen, puzzels en culturele Schrijf een reeks vragen en stel ze aan uw kinderen terwijl u 's avonds aan de eettafel zit, dit is een manier om de verveling en routine te doorbreken, de aandacht van uw kinderen op u te vestigen en een geweldige geest van competitie te creëren tussen en een prijs toewijzen aan de persoon die punten kan scoren bij het beantwoorden van de vragen, deze methode is erg geweldig, zodat kinderen enthousiast zijn om te lezen En zoeken naar algemene informatie op internet in plaats van veel te spelen op elektronische apparaten, zonder resultaat , laten we u nu bladeren door ons interessante onderwerp over "ergens een slaatje uit slaan".

Ergens een slaatje uit slaan betekent 'ergens van profiteren', 'ergens een voordeeltje uit halen voor jezelf'. De uitdrukking heeft een negatieve ondertoon. Wie ergens een slaatje uit probeert te slaan, is meestal nogal egoïstisch bezig. De herkomst van deze uitdrukking is niet duidelijk.

1 Answer

0 votes
by (886k points)

"Ramon is een echte profiteur, hij wil altijd overal een slaatje uit slaan." Wanneer iemand ergens een slaatje uit wil slaan, wil diegene ergens voordeel uithalen. Vaak heeft dit spreekwoord een negatieve lading, omdat iemand het uiterste doet om dit voordeel te behalen. Het spreekwoord heeft meerdere herkomsten. Een daarvan heeft te maken met de salade, dat vaak een slaatje wordt genoemd. Omdat dit lekker is, kan men hiervan 'profiteren' en dus ergens een slaatje uitslaan. Een andere herkomst is dat een slaatje ook wel een pluk pruimtabak wordt genoemd, deze plukken werden vaak met slablaadjes vergeleken. Dit slaatje is ook lekker voor de gebruiker en daarom ook 'voordelig'. Het kan ook te maken hebben met het werkwoord slaan: men zegt ook wel eens een 'slag te slaan', en het verkleinwoord van slag is slagje, ofwel slaatje. Dit heeft ook te maken met ergens je voordeel mee doen. Ook bekend is 'een munt slaan', ergens een stempel opzetten.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Dec 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Oct 25, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
...