0 votes
by (886k points)

welke landen erkennen het internationaal strafhof niet , Er zijn enkele landen die het Internationaal Strafhof (ICC) niet erkennen of er geen samenwerking mee hebben. Dit zijn onder andere:

Behalve Rusland erkennen onder meer de Verenigde Staten, Israël en China de legitimiteit van het Internationaal Strafhof niet.

  1. De Verenigde Staten - de VS hebben het ICC niet erkend en hebben in 2002 de "American Service-Members' Protection Act" aangenomen om Amerikaanse militairen en functionarissen te beschermen tegen ICC-onderzoeken en -vervolgingen.

  2. Rusland - Rusland heeft het ICC in 2000 ondertekend, maar heeft het verdrag nooit geratificeerd. Het heeft ook verklaard dat het het ICC niet zal erkennen.

  3. China - China heeft het ICC in 1998 ondertekend, maar heeft het verdrag nooit geratificeerd. Het heeft ook verklaard dat het het ICC niet zal erkennen.

  4. India - India heeft het ICC in 1998 ondertekend, maar heeft het verdrag nooit geratificeerd. Het heeft ook verklaard dat het het ICC niet zal erkennen.

  5. Israël - Israël heeft het ICC niet erkend en heeft in 2002 de "Amendment to the Penal Law" aangenomen om Israëlische burgers en militairen te beschermen tegen ICC-onderzoeken en -vervolgingen.

Het is belangrijk op te merken dat deze landen het ICC niet erkennen of er geen samenwerking mee hebben, maar dat het ICC nog steeds rechtsmacht kan uitoefenen over misdaden begaan door burgers van deze landen in staten die het ICC wel erkennen.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Behalve Rusland erkennen onder meer de Verenigde Staten, Israël en China de legitimiteit van het Internationaal Strafhof niet. Zij weigeren dus mee te werken aan onderzoeken van het Hof. In 1998 tekenden 120 overheden (waaronder de Nederlandse) het Statuut van Rome.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Dec 4, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 26, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 3, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Sep 2, 2023 by admin (886k points)
...