0 votes
by (886k points)
Het boek "Leven en werken van de Kabouter" is geschreven en geïllustreerd door de Nederlandse kunstenaar en schrijver Rien Poortvliet, samen met Wil Huygen. Het boek verscheen voor het eerst in 1976 en vertelt over het dagelijks leven van kabouters, hun gebruiken, gewoonten en mythologie. Het boek is geïllustreerd met prachtige tekeningen van Poortvliet die de wereld van de kabouters tot leven brengen en is in veel landen populair geworden als een klassieker van de kinderliteratuur. Rien Poortvliet is ook bekend om zijn illustraties voor andere boeken, waaronder "Noah's Ark" en "The Farm Book".

4 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Leven en werken van de Kabouter is een quasiwetenschappelijk werk over het leven en werken van kabouters door Rien Poortvliet en Wil Huygen. Het boek verscheen in 1976 en is vertaald in 21 talen. Er werden meer dan vier miljoen exemplaren van verkocht. Het boek is op een wetenschappelijke manier geschreven.
0 votes
by (886k points)

leven en werken van de kabouter

0 votes
by (886k points)

Rien Poortvliet en Wil Huygen

0 votes
by (886k points)
Wil Huygen was een Nederlandse arts (vele jaren huisarts te Nijmegen) en auteur. Hij is vooral bekend door zijn teksten in een serie boeken over kabouters, waarvoor Rien Poortvliet de illustraties maakte. Het eerste deel, Leven en werken van de Kabouter (1976), werd een klassieker: in 2012 verscheen de 62e druk.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
0 votes
0 answers
asked Jan 21 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
...