0 votes
by (886k points)
De oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland worden Maori genoemd. De Maori zijn de inheemse Polynesische volkeren van Nieuw-Zeeland en hun cultuur is diep verweven met de geschiedenis en identiteit van het land. De Maori kwamen ongeveer duizend jaar geleden naar Nieuw-Zeeland en ontwikkelden daar een unieke cultuur, taal en tradities. Ze leefden voornamelijk van de landbouw, visserij en jacht en hadden een sterke verbondenheid met de natuurlijke omgeving. Na de komst van Europese ontdekkingsreizigers in de late 18e eeuw en de daaropvolgende kolonisatie en annexatie van Nieuw-Zeeland door Groot-Brittanniƫ, onderging de Maori-cultuur aanzienlijke veranderingen en uitdagingen. Tegenwoordig vormen de Maori ongeveer 15% van de bevolking van Nieuw-Zeeland en hebben ze officiƫle erkenning als inheems volk met een speciale constitutionele status.

3 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Maori is het volk dat Nieuw-Zeeland als eerste bewoonde. Hun taal heet ook het Maori. De Maori kwamen enkele eeuwen eerder dan de Europeanen op Nieuw-Zeeland, dat daarvoor nog onbewoond was.
0 votes
by (886k points)
Traditionele gebruiken in Nieuw-Zeeland: De Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, staan bekend als een sterk en trots volk met een rijke cultuur.
0 votes
by (886k points)

hoe heten de oorspronkelijke bewoners van nieuw zeeland

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
asked Feb 18, 2023 by admin (886k points)
...