0 votes
by (882k points)
edited by

Veel gebouwen dienden als plek voor reizende handelaren en een marktplaats voor goederen in de loop van de geschiedenis. Hier zijn enkele voorbeelden:

Karavanserai

  1. Caravanserais: Deze waren traditionele gebouwen in het Midden-Oosten en Azië, die werden gebruikt als rustplaatsen voor reizende handelaren en hun dieren. Ze waren vaak gebouwd langs de handelsroutes en hadden kamers, binnenplaatsen en stallen.

  2. Bazaars: Bazaars zijn traditionele marktplaatsen in de Arabische en Perzische wereld. Ze waren vaak overdekt en hadden verschillende soorten winkels, kraampjes en werkplaatsen voor ambachtslieden en handelaren.

  3. Markthallen: Deze grote overdekte hallen werden in de Middeleeuwen gebouwd in Europa om de handel te faciliteren. Ze waren vaak centraal gelegen en hadden verschillende kraampjes en winkels waar handelaren hun goederen konden verkopen.

  4. Stock exchanges: Beurzen zijn plaatsen waar aandelen, obligaties en andere financiële producten worden verhandeld. Ze werden opgericht in de 17e eeuw in Europa en zijn nu te vinden over de hele wereld.

  5. Warenhuizen: Warenhuizen zijn grote winkels waar verschillende soorten goederen worden verkocht. Ze werden populair in de 19e eeuw in Europa en Amerika en waren vaak gelegen in het centrum van de stad.

3 Answers

0 votes
by (882k points)
 
Best answer
handelsrecht: persoon die met winstoogmerk goederen inkoopt en/of maakt en vervolgens ... van handelaren en reizigers, met name reizende handelaren.
0 votes
by (882k points)
In de Middeleeuwen handelaren begonnen met gildenhuizen. Gildenhuizen waren een soort kerkhofs. De handelaren gingen erbij om de gilden te halen en ze werden door de priesters geleid. Het gilde was een soort cultuurinstituut. De handelaren gingen erbij om de gilden te halen, door hen te bekijken, en door ze te verbinden aan de religieuze principes van de gilde. De handelaren gingen erbij om de gilden te verbinden aan de principes van de gilde, zoals de gilden voor de goden waren. De handelaren begonnen erbij om de gilden te halen om ze te verbinden aan de
0 votes
by (882k points)

welke gebouwen waren een plek voor reizende handelaren en een marktplaats voor goederen

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...