0 votes
by (886k points)
Er zijn vogelsoorten die bekend staan ​​om hun broedparasitisme, waarbij ze hun eieren leggen in het nest van andere vogelsoorten en de zorg voor hun nakomelingen aan die andere vogels overlaten. Een voorbeeld van zo'n vogelsoort is de koekoek.

In dit geval legt de koekoek haar eieren in het nest van een kip en laat ze de broedzorg en opvoeding van haar jongen volledig aan de kip over. Het ei van de koekoek lijkt op het ei van de kip, waardoor de kip het ei niet zal afwijzen en zal broeden alsof het haar eigen ei is. Wanneer het ei van de koekoek uitkomt, zal het koekoeksjong de kip overstemmen en ervoor zorgen dat de kip al haar aandacht richt op het voeden van het koekoeksjong, ten koste van haar eigen kroost.

Hoewel de koekoek bekend staat ​​om dit gedrag, zijn er ook andere vogelsoorten die broedparasitisme kunnen vertonen, zoals sommige soorten vinken, mezen en spechten.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
En bij vele soorten neemt de opvoeding haar loop, zonder dat de Moeder zich meer moeite geeft dan toen het jong groeide in haar lichaam. Anders de Vogel ...
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Sep 2, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 18, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 7, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Jan 28 by admin (886k points)
...