0 votes
by (886k points)

Het cijfer dat je moet halen, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de specifieke opdracht of examen, de normen en verwachtingen van je leraar of professor, en je eigen persoonlijke doelen.

Er is geen specifiek cijfer dat universeel geldt als het minimale cijfer dat je moet halen. Het is belangrijk om te overleggen met je leraar of professor om te begrijpen wat de verwachtingen zijn en wat je nodig hebt om een bepaald cijfer te halen.

1 Tel eerst het aantal cijfers op, cijfers die 1x tellen tel je als 1, cijfers die 2x tellen als 2 en tel ook het cijfer mee wat nog moet komen. Ik kom dan uit op 14 cijfers (4 van 1x en 5 van 2x).
2 Vermenigvuldig je cijfer dat je wilt halen met 14. Dus 5,5 x 14 = 77
3 Trek alle behaalde cijfers af van die 77. Alle cijfers die 1x tellen trek je 1x af en alle cijfers die 2x tellen trek je 2x af. Dan houd je een getal over. Dat getal deel je door 2 (je laatste cijfer telt 2x mee) en je ziet wat je moet halen.

Toegevoegd na 4 minuten:
En sorry nee, ik ga het niet voor je uitrekenen in het kader van 'geef een vis of leer hem vissen'.

Houd er rekening mee dat verschillende scholen en universiteiten verschillende cijfersystemen kunnen hebben, en dat bepaalde cijfers op één school een andere betekenis kunnen hebben op een andere school. Het is daarom belangrijk om goed te begrijpen hoe het cijfersysteem van jouw school werkt.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Zelfs als je een 4 haalt blijf je nog net boven de 5,5 staan. Vraag me niet naar de berekening, want die heb ik net per ongeluk weggeklikt ;-) Maar doe je best en scoor zo hoog mogelijk. Liever wat over dan net niet gehaald... Toegevoegd na 1 minuut: Ik heb trouwens die 1,0 die er eigenlijk niet bijhoort wel meegerekend. Dus als die weggaat is het nog beter!
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Nov 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 23, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Feb 26, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
...