0 votes
by (886k points)

zo wordt kaas genoemd die gemaakt is van melk van weidend vee

Welkom op onze prachtige website. We bieden u alles wat nieuw is in de wereld van het digitale internet. Vandaag zullen we een zeer belangrijke vraag beantwoorden, die door velen wordt gesteld op zoekmachines. Ik hoop dat het antwoord op de vraag zal voldoen onze vraag is:

zo wordt kaas genoemd die gemaakt is van melk van weidend vee

Kaas is een zuivelproduct met een vaste structuur. Door het toevoegen van stremsel en zuursel worden de vaste stoffen in de melk (eiwitten, vetten en mineralen) gescheiden van het vocht (de wei). Voorts wordt zout en eventueel schimmels toegevoegd tijdens de bereiding van kaas. Het Nederlandse woord voor kaas stamt van het Latijnse caseus, dat dezelfde betekenis heeft.

Kaas bevat, naast de hoofdbestanddelen dierlijk vet en eiwit, calcium en vitamines A, B en D. Studies hebben uitgewezen dat kaas waarschijnlijk gezond is voor de tanden. 

Kaas wordt een 'levend' voedsel genoemd omdat er miljoenen bacteriën in leven en vaak ook schimmels. In bepaalde kazen zoals de Mimolette en Stilton bevindt zich de kaasmijt die gaten en spleten in de kaas vreet. Een andere soort kaasmijt wordt gebruikt bij de productie van de kwarkkaas Milbenkäse of 'mijtkaas'. De kaasvlieg komt voor in Casu marzu.

1 Answer

0 votes
by (886k points)

 en dat die voornoemde proklamasie hierhy gewysig word in sover as dit enig gedeelte van die genoemde plaas Grootfontein No. 152.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
5 answers
0 votes
1 answer
0 votes
4 answers
asked Dec 10, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 5, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
...